Form of Work
Artykuły
(21)
Publikacje naukowe
(11)
Książki
(7)
Poezja
(1)
Proza
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Author
Tytko Marek Mariusz (1967- )
(7)
Kielar-Turska Maria (1942- )
(6)
Nowakowska Katarzyna (psycholog)
(2)
Tychmanowicz Anna
(2)
Ablewicz Krystyna
(1)
Aleksander Tadeusz (1938- )
(1)
Baluch Alicja (1944- )
(1)
Baran Józef (1947- )
(1)
Barnaś-Baran Ewa
(1)
Berendt Grzegorz (1964- )
(1)
Boguszewska Anna (pedagog)
(1)
Borzymińska Zofia
(1)
Chojnowski Zbigniew (1962- )
(1)
Cylkowska-Nowak Mirosława
(1)
Czuchajowski Leszek (1926-2016)
(1)
Dobreńko-Falecka Grażyna (1955- )
(1)
Dolata Elżbieta
(1)
Domański Cezary W. (1962- )
(1)
Drzewiecki Andrzej (1955- )
(1)
Dutkiewicz Paweł (1946- )
(1)
Dąbrowska-Jabłońska Iwona
(1)
Elektorowicz Leszek (1924-2019)
(1)
Falecki Lesław (1951- )
(1)
Gleń Adrian (1977- )
(1)
Górecka Halina
(1)
Kaliszewska Małgorzata
(1)
Kilian Ewa
(1)
Klimczak Dariusz Piotr (1973- )
(1)
Koko Eugeniusz (1952- )
(1)
Komendera Antoni
(1)
Kostrzewa Wacław (1951- )
(1)
Kowolik Piotr
(1)
Kozłowska Mirosława
(1)
Krajewski Mirosław (1946- )
(1)
Krasuski Józef
(1)
Krzesińska-Żach Beata
(1)
Kucia Maciej (1948- )
(1)
Kuś Mira (1948- )
(1)
Lisowski Krzysztof (1954- )
(1)
Lohmann Jan (1925- )
(1)
Lorens-Niepielska Mariola
(1)
Manturzewska Maria (1930- )
(1)
Marszałek Aleksander
(1)
Miś Lucjan
(1)
Moczulski Leszek Aleksander (1938-2017)
(1)
Mółka Janusz
(1)
Nowak Magdalena (historyk)
(1)
Nowakowska-Siuta Renata
(1)
Ostrowski Eryk (1977- )
(1)
Pietrzykowski Jan (1954- )
(1)
Polak Ryszard
(1)
Porayski-Pomsta Józef
(1)
Probucka Dorota
(1)
Puu Aarne (1948- )
(1)
Redlarska Zofia
(1)
Różycka Ewa
(1)
Sojka Agnieszka
(1)
Stawowy Ewa
(1)
Szczepankowski Bogdan (1939-)
(1)
Szmyd Jan (1932- )
(1)
Sztobryn Sławomir (1956- )
(1)
Szuman Stefan (1889-1972)
(1)
Szydłowski Piotr
(1)
Szymborska Wisława (1923-2012)
(1)
Turaj-Kalińska Katarzyna (1956- )
(1)
Warmiński Andrzej
(1)
Wiatrowski Zygmunt
(1)
Wieczorek Tadeusz (1934- )
(1)
Wnęk Jan (1980- )
(1)
Wojnar Irena (1924- )
(1)
Wojnarowska Elżbieta (1953- )
(1)
Wojtycza Janusz (1952- )
(1)
Zarębianka Zofia (1958- )
(1)
Ziemianin Adam (1948- )
(1)
Ziółkowska Joanna
(1)
Łysiak Marian (1932-2020)
(1)
Żurakowski Bogusław (1939-2020)
(1)
Żyszkiewicz Waldemar (1947- )
(1)
Year
2010 - 2019
(17)
2000 - 2009
(11)
Time Period of Creation
2001-
(11)
Country
Poland
(28)
Language
Polish
(28)
Audience Group
Szkoły wyższe
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Szuman, Stefan
(28)
Psycholodzy
(8)
Pedagodzy
(5)
Uniwersytet Jagielloński
(5)
Pedagogika
(4)
Psychologia
(3)
Psychologia rozwojowa
(3)
Teoria wychowania
(3)
Wychowanie estetyczne
(3)
Heinrich, Władysław
(2)
Jan Paweł
(2)
Mysłakowski, Zygmunt Karol
(2)
Szkoły wyższe
(2)
Tematy i motywy
(2)
Albert Chmielowski
(1)
Antropologia filozoficzna
(1)
Archiwum Narodowe (Kraków)
(1)
Banach, Czesław
(1)
Bobrzyński, Michał
(1)
Chirurdzy
(1)
Chwistek, Leon
(1)
Dietl, Józef
(1)
Dobrowolski, Kazimierz
(1)
Dualizm (filozofia)
(1)
Duchowość
(1)
Dzieciństwo
(1)
Dziecko w wieku wczesnoszkolnym
(1)
Dąmbska, Izydora
(1)
Elzenberg, Henryk
(1)
Etyka
(1)
Filozofia
(1)
Filozofowie
(1)
Gołaszewska, Maria
(1)
Gumplowicz, Ludwik
(1)
Historycy
(1)
Humor
(1)
Ingarden, Roman
(1)
Jordan, Henryk
(1)
Język dziecka
(1)
Komizm
(1)
Kot, Stanisław
(1)
Kołłątaj, Hugo
(1)
Kuznowicz, Mieczysław
(1)
Lekarze
(1)
Lutosławski, Wincenty
(1)
Makuszyński, Kornel
(1)
Marzenia senne
(1)
Michalski, Konstanty
(1)
Miłosz, Czesław
(1)
Modrzewski-Frycz, Andrzej
(1)
Odzyskanie niepodległości przez Polskę (1918)
(1)
Osobowość
(1)
Pedagogika kultury
(1)
Pedagogika wczesnoszkolna
(1)
Petrycy, Sebastian
(1)
Pieter, Józef
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Psychoanaliza
(1)
Psychoterapia
(1)
Religia
(1)
Rozwój osobowości
(1)
Rybicki, Paweł
(1)
Różewicz, Tadeusz
(1)
Salamucha, Jan
(1)
Skoczylas, Anna
(1)
Staszic, Stanisław
(1)
Suchodolski, Bogdan
(1)
Swieżawski, Stefan
(1)
Syska, Józef
(1)
Szczepanowski, Stanisław
(1)
Szkolnictwo specjalne
(1)
Szkolnictwo zawodowe
(1)
Szkoła naukowa
(1)
Słownictwo
(1)
Tajne nauczanie
(1)
Teatr dziecięcy i młodzieżowy polski
(1)
Tischner, Józef
(1)
Towarzystwo Przyjaciół Dzieci (Kraków)
(1)
Twórczość
(1)
Urbańczyk, Franciszek
(1)
Urszula Ledóchowska
(1)
Wiara
(1)
Wojna polsko-bolszewicka (1919-1920)
(1)
Wojsko
(1)
Wojsko Polskie (1939-1945)
(1)
Wola
(1)
Woroniecki, Jacek
(1)
Wychowanie
(1)
Zbiory archiwalne
(1)
Zdziechowski, Marian
(1)
Związek Harcerstwa Polskiego
(1)
Śmiech
(1)
Śniadecki, Jędrzej
(1)
Żeleński, Tadeusz
(1)
Żurakowski, Bogusław
(1)
Żydzi
(1)
Subject: time
1901-2000
(28)
1801-1900
(5)
1918-1939
(5)
1945-1989
(4)
2001-
(4)
1914-1918
(2)
1939-1945
(2)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1901-1914
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(27)
Genre/Form
Artykuł problemowy
(9)
Biografia
(9)
Artykuł z pracy zbiorowej
(8)
Artykuł z czasopisma akademickiego
(2)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(2)
Literatura polska
(2)
Antologia
(1)
Artykuł z czasopisma kulturalnego
(1)
Artykuł z czasopisma naukowego
(1)
Bibliografia osobowa
(1)
Biogram
(1)
Ilustracje dla dzieci
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Literatura dla dzieci
(1)
Podręcznik
(1)
Szkic literacki
(1)
Wiersze
(1)
Domain
Nauka i badania
(11)
Historia
(9)
Edukacja i pedagogika
(8)
Psychologia
(5)
Filozofia i etyka
(2)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Literaturoznawstwo
(1)
28 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Tychmanowicz Anna
Tytuł: Stefan Szuman - wychowawca, nauczyciel, mistrz / Anna Tychmanowicz.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Psycholodzy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: W: Z problematyki twórczego wychowania i edukacji / pod red. Joanny Posłusznej i Magdaleny Prejsnar-Wąsacz. - Kraków, 2015. - S. 31-40
No cover
Article
In basket
Autor: Łysiak Marian (1932-2020)
Tytuł: Stefan Bolesław Szuman (1889-1972), chirurg toruński, psycholog i pedagog, profesor Uniwersytetu Jagiellońskiego / Marian Łysiak ; Komisja Historyczna Kujawsko-Pomorskiej Okręgowej Izby Lekarskiej w Toruniu.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: Chirurdzy
Temat: Psycholodzy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Przegląd Lekarski (Kraków ; 1945). - 0033-2240. - T. 65, nr 2 (2008), s. 113-114.
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/44070074 (Zobacz w Polonie)
No cover
Article
In basket
Autor: Barnaś-Baran Ewa
Tytuł: Stefan Szuman w poszukiwaniu uniwersalnych cech osobowości nauczyciela wychowawcy / Ewa Barnaś-Baran.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Pedagogika - teoria - historia
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Rzeszowskiego. Pedagogika i Psychologia. Z. 2 (2004), s. 118-135.
No cover
Article
In basket
Autor: Tytko Marek Mariusz (1967- )
Tytuł: Mjr. prof. Stefan Szuman w walce o niepodległość Polski (1939-1945) / Marek Mariusz Tytko.
Wariant tytułu: Major profesor Stefan Szuman w walce o niepodległość Polski (1939-1945)
Uwaga: Bibliogr.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: Wojsko Polskie (1939-1945)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Sowiniec : materiały historyczne i dokumenty. - 1425-1965. - Nr 44 (2014), s. 51-84.
No cover
Book
In basket
Autor: Szuman Stefan (1889-1972)
Tytuł: Wybór pism estetycznych / Stefan Szuman ; wprow., wybór i oprac. Maria Kielar-Turska.
Adres wydawniczy: Kraków : Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych Universitas, cop. 2008.
Opis fizyczny: LVIII, 346, [4] s., [14] s. tabl. (w tym kolor.) : il. ; 24 cm.
Seria: Klasycy Estetyki Polskiej
Uwaga: Wykaz publ. S. Szumana z zakresu estetyki i wychowania estetycznego s. 343-346.
Adnotacja: Zawiera m.in.: s. VII-LVIII: Stefan Szuman - artysta i uczony / Maria Kielar-Turska.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Psycholodzy
Temat: Lekarze
Temat: Filozofowie
Temat: Kraków (woj. małopolskie) - nauka - biografie
Hasło dodatkowe: Kielar-Turska, Maria (1942- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Kielar-Turska, Maria (1942- ). Stefan Szuman - artysta i uczony
Hasło dodatkowe: Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych Universitas. pbl.
ISBN: 978-83-242-0852-4
No cover
Article
In basket
Autor: Kielar-Turska Maria (1942- )
Tytuł: Czego nadal uczy nas o rozwoju Stefan Szuman? / Maria Kielar-Turska.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Psychologia rozwojowa
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Cytata bibliograficzna: // Alma Mater (Kraków). - Nr 53 (2003), s. 9-11.
No cover
Article
In basket
Autor: Porayski-Pomsta Józef
Tytuł: Badania Stefana Szumana nad słownictwem dzieci / Józef Porayski-Pomsta ; Uniwersytet Warszawski.
Uwaga: Bibliografia na stronach 416-417.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Język dziecka
Temat: Słownictwo
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Studia logopedyczno-lingwistyczne : księga jubileuszowa z okazji 70-lecia urodzin profesora Edwarda Łuczyńskiego. s. 405-417
No cover
Article
In basket
Autor: Tytko Marek Mariusz (1967- )
Tytuł: Pedagodzy kultury: Stefan Szuman, Irena Wojnar, Maurice Debesse - relacje w świetle zachowanych listów i wspomnień / Marek Mariusz Tytko.
Uwaga: Bibliografia.
Uwaga: Streszczenie angielskie
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Pedagodzy
Temat: Pedagogika kultury
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma kulturalnego
Cytata bibliograficzna: // Kultura i Edukacja. - 1230-266X. - 2008, nr 4, s. 112-122
No cover
Article
In basket
Autor: Ziółkowska Joanna
Tytuł: Fascynacje i poszukiwania profesora Stefana Szumana / Joanna Ziółkowska.
Uwaga: Bibliogr. prac S. Szumana s. 63-67.
Uwaga: Streszcz. w jęz. niem. ang.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Psychologia
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie) - nauka
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Bibliografia osobowa
Cytata bibliograficzna: // Edukacja Dorosłych (Warszawa). - 1230-929X. - 2002, nr 4, s. 53-68.
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/51329674 (Zobacz w Polonie)
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1354423 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Tytko Marek Mariusz (1967- )
Tytuł: Teatr dla dzieci i młodzieży w koncepcji Stefana Szumana / Marek Mariusz Tytko.
Uwaga: Bibliogr.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: 1945-1989
Temat: Wychowanie estetyczne
Temat: Teatr dziecięcy i młodzieżowy polski
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Kultura i Edukacja. - 1230-266X. - 2011, nr 2, s. 144-154.
No cover
Article
In basket
Autor: Manturzewska Maria (1930- )
Tytuł: Profesor Stefan Szuman i sztuka : w 40. rocznicę śmierci / Maria Manturzewska, Maria Kielar-Turska.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: Psycholodzy
Temat: Kraków (woj. małopolskie) - nauka - biografie
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Hasło dodatkowe: Kielar-Turska, Maria (1942- ).
Cytata bibliograficzna: // Alma Mater (Kraków). - Nr 147 (2012), s. 58-59
No cover
Article
In basket
Autor: Tychmanowicz Anna
Tytuł: Stefan Szuman - wychowawca, nauczyciel, mistrz / Anna Tychmanowicz.
Uwaga: Bibliografia na stronach 39-40.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Pedagodzy
Temat: Psychologia rozwojowa
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Z problematyki twórczego wychowania i edukacji. - S. 31-40
No cover
Book
In basket
Tytuł: Druga Rzeczpospolita z morzem w tle : księga pamiątkowa poświęcona profesorowi Romanowi Wapińskiemu / pod red. nauk. Andrzeja Drzewieckiego, Eugeniusza Koko ; [zespół aut. Grzegorz Berendt et al.].
Adres wydawniczy: Gdańsk : Wydział Historyczny Uniwersytetu Gdańskiego [etc.], 2010.
Opis fizyczny: 385, [1] s. : il. kolor. ; 24 cm.
Adnotacja: Zawiera m.in.: s. 292-309: Galicjanie wobec niepodległości 1918 roku / Magdalena Nowak; s. 310-324: Stefan Szuman - lekarz i uczestnik czynu niepodległościowego (1919-1920) / Marek Mariusz Tytko.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: Wojna polsko-bolszewicka (1919-1920) - biografie
Temat: Historycy
Temat: Odzyskanie niepodległości przez Polskę (1918)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Hasło dodatkowe: Drzewiecki, Andrzej (1955- ). Red.
Hasło dodatkowe: Koko, Eugeniusz (1952- ). Red.
Hasło dodatkowe: Berendt, Grzegorz (1964- ).
Hasło dodatkowe: Tytko, Marek Mariusz (1967- ). Stefan Szuman - lekarz i uczestnik czynu niepodległościowego (1919-1920)Autor.
Hasło dodatkowe: Nowak, Magdalena (historyk). Galicjanie wobec niepodległości 1918 rokuAutor.
ISBN: 978-83-88698-09-5 (Dowództwo Marynarki Wojennej RP)
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Autor: Kielar-Turska Maria (1942- )
Tytuł: Nestor polskiej psychologii rozwojowej i wychowawczej - Stefan Szuman (1889-1972) / Maria Kielar-Turska.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: Psycholodzy
Temat: Kraków (woj. małopolskie) - nauka
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma pedagogicznego
Cytata bibliograficzna: // Wychowanie w Przedszkolu. - 2000, nr 6, s. 342-346.
No cover
Article
In basket
Autor: Nowakowska Katarzyna (psycholog)
Tytuł: Duchowość w koncepcji rozwoju osobowości Stefana Szumana / Katarzyna Nowakowska.
Uwaga: Bibliografia na stronach 209-210.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: Duchowość
Temat: Rozwój osobowości
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Na drogach i bezdrożach historii psychologii. T. 7. - S. 203-210
No cover
Article
In basket
Autor: Kielar-Turska Maria (1942- )
Tytuł: Stefan Szuman i jego szkoła badań nad rozwojem / Maria Kielar-Turska (Uniwersytet Jagielloński, Akademia Ignatianum w Krakowie).
Uwaga: Bibliografia na stronach 135-140.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Pracownicy naukowi
Temat: Psycholodzy
Temat: Psychologia rozwojowa
Temat: Szkoła naukowa
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Jagielloński oth
Hasło dodatkowe: Akademia Ignatianum (Kraków) oth
Cytata bibliograficzna: W: Na drogach i bezdrożach historii psychologii. T. 7. - S. 121-140
No cover
Article
In basket
Autor: Tytko Marek Mariusz (1967- )
Tytuł: Dr med. Stefan Szuman jako lekarz w armii niemieckiej (1914-1919) : przyczynek biograficzny / Marek Mariusz Tytko.
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: Archiwum Narodowe (Kraków)
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: 1914-1918
Temat: Wojsko
Temat: Wojsko - Niemcy
Temat: Zbiory archiwalne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Krakowski Rocznik Archiwalny. - 1233-2135. - T. 20 (2014), s. 81-108
No cover
Book
In basket
Autor: Domański Cezary W. (1962- )
Tytuł: Historia psychologii w Europie Środkowej : badacze, inspiracje i koncepcje / Cezary W. Domański.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2018.
Opis fizyczny: 534, [3] strony : faksymilia, fotografie, portrety ; 21 cm.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 485-517. Indeks.
Adnotacja: Zawiera m.in.: s. 204-213: Kraków
Uwaga: Publikacja dofinansowana przez Wydział Pedagogiki i Psychologii Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
Temat: Heinrich, Władysław (1869-1957)
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Psychologia
Temat: Psycholodzy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Podręcznik
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo Naukowe PWN. Wydawca pbl
ISBN: 978-83-01-20149-4
No cover
Article
In basket
Autor: Kozłowska Mirosława
Tytuł: Vis comica! : humor, śmiech, komizm w refleksji Tadeusza Boya-Żeleńskiego, Stefana Szumana i Kornela Makuszyńskiego / Mirosława Regina Kozłowska ; Uniwersytet Szczeciński. Wydział Filologiczny.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Makuszyński, Kornel (1884-1953)
Temat: Szuman, Stefan (1889-1972)
Temat: Żeleński, Tadeusz (1874-1941)
Temat: 1901-2000
Temat: Humor
Temat: Komizm
Temat: Śmiech
Temat: Tematy i motywy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Cytata bibliograficzna: W: Autorzy naszych lektur na nowo odczytani. - S. 83-107
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again