Form of Work
Książki
(16)
Artykuły
(14)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Publikacje naukowe
(2)
Author
Gzyl Paweł (1964- )
(2)
Morzyńska-Wrzosek Beata
(2)
Pryzwan Mariola (1963- )
(2)
Radek Janusz (1968- )
(2)
Rogatko Bogdan (1940-2017)
(2)
Bojko Piotr
(1)
Budrewicz Zofia (1951- )
(1)
Bugajska Jolanta Małgorzata
(1)
Bukowiec Stanisław (1972- )
(1)
Błażejowska Kalina (1987- )
(1)
Chudoba Ewa (1983- )
(1)
Cich Danuta
(1)
Ciupał Marzena
(1)
Cyzman Marzenna
(1)
Czarnecka Katarzyna (nauki humanistyczne)
(1)
Dajnowski Maciej (1974- )
(1)
Dombrowski Maciej (filozof)
(1)
Dziedzic Stanisław (1953-2021)
(1)
Fijat Jakub
(1)
Fiołek Krzysztof
(1)
Frania Arkadiusz (1973- )
(1)
Frankowski Jan
(1)
Illg Jacek (1955- )
(1)
Jaworski Stanisław (1934-2018)
(1)
Kalinowski Marcin
(1)
Karaskiewicz Katarzyna
(1)
Klima Karol
(1)
Malik Jakub A. (1970-2017)
(1)
Matuszek Gabriela (1953- )
(1)
Mazurkiewicz Adam (filolog)
(1)
Niedźwiedź Jakub (filolog)
(1)
Pagacz-Moczarska Rita
(1)
Pekaniec Anna
(1)
Pieszczachowicz Jan (1940- )
(1)
Pisarska Krystyna
(1)
Piwkowska Anna (1963- )
(1)
Pol Anna
(1)
Próchnik Paweł
(1)
Ratajska Krystyna
(1)
Romaniuk Anna
(1)
Różyło Anna
(1)
Siemińska Anna (1980- )
(1)
Sienkiewicz Barbara
(1)
Skoczek Anna
(1)
Skoczek Tadeusz (1955- )
(1)
Skowroński Paweł
(1)
Skrobot Jerzy (1943- )
(1)
Smywińska-Pohl Anna (1985- )
(1)
Solarewicz Aleksandra
(1)
Sowada Renata
(1)
Suchanek Jerzy (1953- )
(1)
Surczyńska Agnieszka
(1)
Szostakowska Katarzyna
(1)
Tabor Maciej
(1)
Wiśniak Agnieszka
(1)
Wysocka Aneta (1977- )
(1)
Włodarski Maciej
(1)
Year
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(20)
Time Period of Creation
2001-
(6)
Country
Poland
(25)
unknown (l0)
(4)
unknown (pol)
(1)
Language
Polish
(19)
Demographic Group
Literatura polska
(2)
Subject
Poświatowska, Halina
(30)
Poeci polscy
(7)
Imprezy kulturalne
(5)
Miłosz, Czesław
(5)
Pawlikowska-Jasnorzewska, Maria
(4)
Życie literackie
(4)
Biblioteki publiczne
(3)
Imprezy literackie
(3)
Lem, Stanisław
(3)
Szymborska, Wisława
(3)
Tematy i motywy
(3)
Witkiewicz, Stanisław Ignacy
(3)
Kobieta
(2)
Konkursy recytatorskie
(2)
Lipska, Ewa
(2)
Muzyka polska
(2)
Piosenkarze polscy
(2)
Pisarze polscy
(2)
Radek, Janusz
(2)
Terakowska, Dorota
(2)
Świrszczyńska, Anna
(2)
Abrahamowicz, Danuta
(1)
Asnyk, Adam
(1)
Banach, Andrzej
(1)
Biblioteka Jagiellońska
(1)
Bier-Korngold, Zuzanna
(1)
Boznańska, Olga
(1)
Broniewski, Władysław
(1)
Brzozowski, Stanisław
(1)
Błażejowska, Kalina
(1)
Centrum Kultury, Sportu i Promocji Gminy Pleśna (Pleśna)
(1)
Czytanie
(1)
Dąmbska, Izydora
(1)
Erotyzm
(1)
Faustyna Kowalska
(1)
Filipowicz, Kornel
(1)
Filozofia
(1)
Filozofowie
(1)
Giedroyc, Jerzy
(1)
Gierulanka, Danuta
(1)
Gminna Biblioteka Publiczna (Iwkowa)
(1)
Gminna Biblioteka Publiczna (Nowe Brzesko)
(1)
Gminna Biblioteka Publiczna (Pleśna)
(1)
Gołaszewska, Maria
(1)
Gromska, Daniela
(1)
Gruszecka, Aniela
(1)
Góra, Stefan
(1)
Górzyna, Zofia
(1)
Jan Paweł
(1)
Język polski
(1)
Kasprowicz, Jan
(1)
Konkursy i festiwale literackie
(1)
Krakowska Książka Miesiąca
(1)
Krakowski Salon Poezji
(1)
Kulikowska, Marcelina
(1)
Laszczka, Konstanty
(1)
Lekszycki, Franciszek
(1)
Lenartowicz, Teofil
(1)
Leonowicz, Wojciech
(1)
Leopolita, Jan
(1)
Lubomirski, Stanisław Herakliusz
(1)
Lutosławski, Witold
(1)
Maciej z Miechowa
(1)
Makota, Janina
(1)
Makuszyński, Kornel
(1)
Malczewski, Jacek
(1)
Malinowski, Bronisław
(1)
Marjańska, Ludmiła
(1)
Markiewicz, Henryk
(1)
Matejko, Jan
(1)
Mateusz z Krakowa
(1)
Matras, Halina
(1)
Mehoffer, Józef
(1)
Michałowski, Piotr
(1)
Miciński, Tadeusz
(1)
Miejska Biblioteka Publiczna (Limanowa)
(1)
Morsztyn, Zbigniew
(1)
Mrożek, Sławomir
(1)
Mączyński, Franciszek
(1)
Młodożeniec, Stanisław
(1)
Naborowski, Daniel
(1)
Nauczyciele filozofii
(1)
Nałkowska, Zofia
(1)
Nikifor
(1)
Nitsch, Kazimierz
(1)
Niżyński, Marian
(1)
Nowaczyński, Adolf
(1)
Orkan, Władysław
(1)
Orzechowski, Stanisław Okszyc
(1)
Oświęcimskie Centrum Kultury
(1)
Ożóg, Jan Bolesław
(1)
Paderewski, Ignacy Jan
(1)
Pankiewicz, Józef
(1)
Parkosz, Jakub
(1)
Peiper, Tadeusz
(1)
Pigoń, Stanisław
(1)
Pilch, Jerzy
(1)
Piątek, Zdzisława
(1)
Piękno
(1)
Piętak, Stanisław
(1)
Subject: work
Kim Ty jesteś dla mnie (płyta)
(2)
Dzienniczek
(1)
Jedyne wyjście
(1)
Legenda Młodej Polski
(1)
Orfeusz i Eurydyka
(1)
Pamiętnik znaleziony w wannie
(1)
Poczwarka
(1)
Traktat teologiczny
(1)
Uparte serce
(1)
Subject: time
1901-2000
(19)
2001-
(14)
1945-1989
(4)
1801-1900
(3)
1918-1939
(2)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(17)
Małopolska
(2)
Iwkowa (pow. brzeski)
(1)
Limanowa (pow. limanowski)
(1)
Nowe Brzesko (pow. proszowicki)
(1)
Oświęcim (pow. oświęcimski)
(1)
Pleśna (pow. tarnowski)
(1)
Rabka-Zdrój (pow. nowotarski)
(1)
Genre/Form
Literatura polska
(17)
Poezja
(13)
Biografia
(4)
Biogram
(4)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(3)
Recenzja literacka
(3)
Artykuł z gazety
(2)
Listy polskie
(2)
Muzyka rozrywkowa
(2)
Pamiętniki i wspomnienia
(2)
Wywiad dziennikarski
(2)
Antologia
(1)
Artykuł problemowy
(1)
Artykuł z czasopisma akademickiego
(1)
Artykuł z czasopisma społeczno-kulturalnego
(1)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Erotyki
(1)
Literatura modernizmu
(1)
Monografia
(1)
Powieść
(1)
Źródła historyczne
(1)
Domain
Literaturoznawstwo
(6)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(2)
Historia
(2)
Kultura i sztuka
(2)
Filozofia i etyka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
30 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Morzyńska-Wrzosek Beata
Tytuł: "Zawsze byłam tu..." : kreacja czasu i przestrzeni w liryce Haliny Poświatowskiej / Beata Morzyńska-Wrzosek.
Adres wydawniczy: Kraków : Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych "Universitas", cop. 2004.
Opis fizyczny: 230 s. ; 21 cm.
Uwaga: Streszcz. ang. - Bibliogr. s. 225-230
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1901-2000
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
ISBN: 83-242-0382-6
No cover
Article
In basket
Autor: Skrobot Jerzy (1943- )
Tytuł: Między miłością i śmiercią : (o Halinie Poświatowskiej) / Jerzy Skrobot.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1901-2000
Temat: Poeci polscy
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Cytata bibliograficzna: // Kraków (Kraków ; 2004). - 2009, nr 4 , s. 58-60, il.
No cover
Book
In basket
Autor: Karaskiewicz Katarzyna
Tytuł: Halina Poświatowska w zwierciadle swej kobiecości / Katarzyna Karaskiewicz.
Adres wydawniczy: Warszawa : Oficyna Wydawnicza Rytm, cop. 2008.
Opis fizyczny: 163 s. : il. ; 21 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 159-162.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1901-2000
Temat: Poeci polscy
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja literacka
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Hasło dodatkowe: Romaniuk, Anna. Rec.
Hasło dodatkowe: Rogatko, Bogdan (1940-2017). Rec.
Recenzja: Rec.: Romaniuk, Anna. Czy Halina to dziewczyna? / Anna Romaniuk // Twórczość : miesięcznik literacko-krytyczny. - R. 64, nr 12 (2008), s. 130-132
Recenzja: Rec.: Rogatko, Bogdan. Poświatowska po latach / Bogdan Rogatko // Dekada Literacka. - R. 19, nr 1/2 (2009), s. 96-107
ISBN: 978-83-7399-263-4
No cover
Book
In basket
Autor: Różyło Anna
Tytuł: Dzień, noc i inne pory doby - studium porównawcze polszczyzny ogólnej i poezji Haliny Poświatowskiej / Anna Różyło.
Adres wydawniczy: Sandomierz : Studium Generale Sandomiriense Wyższa Szkoła Humanistyczno-Przyrodnicza, 2004.
Opis fizyczny: 155 s. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach: 147-155
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1901-2000
Temat: Język polski
Temat: Słownictwo
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
ISBN: 83-87641405
No cover
Article
In basket
Tytuł: Spotkanie z poezją : Nowe Brzesko / (JOA).
Adnotacja: Spotkanie literackie poświęcone Halinie Poświatowskiej w BP w Nowym Brzesku.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Gminna Biblioteka Publiczna (Nowe Brzesko)
Temat: 2001-
Temat: Promocja czytelnictwa
Temat: Nowe Brzesko (pow. proszowicki) - bibliotekarstwo - imprezy
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Krakowska (Wyd. B). - 2005, nr 134 (11-12 VI), s. 9
No cover
Book
In basket
Autor: Frania Arkadiusz (1973- )
Tytuł: Poświatowska, Marjańska, Cichla-Czarniawska : trzy szkice typu ziemia-ziemia-ziemia / Arkadiusz Frania.
Adres wydawniczy: Częstochowa : Wydaw. "e media", 2007.
Opis fizyczny: 86, [2] s. ; 17 cm.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Marjańska, Ludmiła (1923-2005)
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja literacka
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Hasło dodatkowe: Suchanek, Jerzy (1953- ). Motyle melancholii, czyli trzy Persefony (glosa)
Recenzja: Motyle melancholii, czyli trzy Persefony (glosa) / Jerzy Suchanek // Akant : miesięcznik literacki. - R. 10, nr 9 (2007), s. 54
ISBN: 978-83-89401-08-3
No cover
Book
In basket
Tytuł: Ja minę, ty miniesz... : wspomnienia o Halinie Poświatowskiej / zebr. i oprac. Mariola Pryzwan.
Wariant tytułu: Wspomnienia o Halinie Poświatowskiej
Wydanie: Wyd. 1 w tej ed.
Adres wydawniczy: Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2008.
Opis fizyczny: 224, [3] s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 209-214. Indeks.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1901-2000
Temat: Poeci polscy
Gatunek, rodzaj, forma: Listy polskie
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Antologia
Gatunek, rodzaj, forma: Źródła historyczne
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Hasło dodatkowe: Pryzwan, Mariola (1963- ). Zebr.
ISBN: 978-83-06-03187-4
No cover
Book
In basket
Tytuł: Haśka : Poświatowska we wspomnieniach i listach / zebrała i opracowała Mariola Pryzwan ; [projekt okładki, opracowanie graficzne i typograficzne Anna Pol].
Tyt. grzbietowy: Poświatowska
Wydanie: Wyd. 1 w tej ed.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2015.
Opis fizyczny: 357, [3] s. : il. (w tym kolor.) ; 25 cm.
Uwaga: Stanowi poszerzone wyd. książki Marioli Pryzwan: Ja minę, ty miniesz : wspomnienia o Halinie Poświatowskiej, Warszawa, 2008.
Uwaga: Indeks.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1945-1989
Temat: 1901-2000
Temat: Poeci polscy
Temat: Życie literackie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Listy polskie
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Hasło dodatkowe: Pryzwan, Mariola (1963- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Pol, Anna. Il.
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo Marginesy. pbl
ISBN: 978-83-64700-21-7
Wersja elektroniczna: http://katalog.rajska.info/cgi-bin/wspd_cgi.sh/wo_ropis.p?IDRek=0632701951086 (Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki)
No cover
Article
In basket
Autor: Pagacz-Moczarska Rita
Tytuł: Nierozważna i nieromantyczna / Rita Pagacz-Moczarska.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Biblioteka Jagiellońska
Temat: 2001-
Temat: 1901-2000
Temat: Poeci polscy
Temat: Wystawy biograficzne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biogram
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Cytata bibliograficzna: // Alma Mater (Kraków). - 1427-1176. - Nr 37 (2002), s. 33
No cover
Article
In basket
Tytuł: "Żyje się chwilę..." / maki ; fot. MK.
Adnotacja: Poetyckie Zaduszki "Przepływa przeze mnie nieskończoność".
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Oświęcimskie Centrum Kultury
Temat: 2001-
Temat: Konkursy i festiwale literackie
Temat: Oświęcim (pow. oświęcimski) - imprezy
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Cytata bibliograficzna: // Głos Ziemi Oświęcimskiej. - 2004, nr 12, s.20
No cover
Book
In basket
Autor: Siemińska Anna (1980- )
Tytuł: Drobina białka : motywy roślinne i zwierzęce w liryce Haliny Poświatowskiej / Anna Siemińska.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Adam Marszałek, cop. 2005.
Opis fizyczny: 196, [1] s. ; 21 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 181-188
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1945-1989
Temat: 1901-2000
Temat: Rośliny
Temat: Zwierzęta - w literaturze
Temat: Życie literackie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Hasło dodatkowe: Piwkowska, Anna (1963- ). Rec.
Recenzja: Rec.: Piwkowska, Anna. Śladami zwierząt i roślin / Anna Piwkowska // Nowe Książki : przegląd nowości wydawniczych. - 2006, nr 2, s. 44
ISBN: 83-7441-100-7
No cover
Book
In basket
Autor: Błażejowska Kalina (1987- )
Tytuł: Uparte serce : biografia Poświatowskiej / Kalina Błażejowska.
Wariant tytułu: Biografia Poświatowskiej
Adres wydawniczy: Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2014.
Opis fizyczny: 367 s., [16] s. tabl. : il. (gł. kolor.) ; 25 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 355-357. Indeks.
Adnotacja: Krakowska Książka Miesiąca (marzec 2015 r.)
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Poeci polscy
Temat: Krakowska Książka Miesiąca
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Hasło dodatkowe: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. pbl
ISBN: 978-83-240-2995-2
No cover
Book
In basket
Autor: Wiśniak Agnieszka
Tytuł: "Od urodzenia w pożegnalnych ciałach..." : śmierć w poezji Lipskiej, Poświatowskiej i Szymborskiej / Agnieszka Wiśniak.
Adres wydawniczy: Katowice : Wyższa Szkoła Zarządzania Marketingowego i Języków Obcych : Agencja Artystyczna Para, 2006.
Opis fizyczny: 184 s. ; 21 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 173-181. Indeks.
Adnotacja: Praca doktorska. Uniwersytet Opolski.
Temat: Lipska, Ewa (1945- )
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Szymborska, Wisława (1923-2012)
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-2000
Temat: Śmierć - w literaturze
Temat: Życie literackie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
ISBN: 83-923560-6-3 (Para)
No cover
Article
In basket
Tytuł: Wierszem w bibliotece : Iwkowa : gminne eliminacje / (MIR).
Adnotacja: Powiatowy Konkurs Recytatorski twórczości Haliny Poświatowskiej i Marii Pawlikowskiej - Jasnorzewskiej pod hasłem "Przedstawicielki liryki miłosnej" w GBP w Iwkowej.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Pawlikowska-Jasnorzewska, Maria (1891-1945)
Temat: Gminna Biblioteka Publiczna (Iwkowa)
Temat: 2001-
Temat: Biblioteki publiczne - imprezy - Polska
Temat: Konkursy recytatorskie
Temat: Imprezy kulturalne
Temat: Iwkowa (pow. brzeski) - bibliotekarstwo
Cytata bibliograficzna: // Dziennik Polski. - 2005, nr 282 (3-4 XII), dod. Dziennik Polski Tarnowski, s. IV
No cover
Article
In basket
Autor: Cich Danuta
Tytuł: Wieczorne spotkanie z poezją Haliny Poświatowskiej / D. Cich.
Adnotacja: Dot. promocji poezji i osoby H. Poświatowskiej m.in. poprzez publiczne odczytywanie jej tworczości.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967) - obchody
Temat: Gminna Biblioteka Publiczna (Pleśna)
Temat: Centrum Kultury, Sportu i Promocji Gminy Pleśna (Pleśna)
Temat: 2001-
Temat: Imprezy kulturalne
Temat: Czytanie
Temat: Imprezy literackie
Temat: Pleśna (pow. tarnowski) - kultura - imprezy
Cytata bibliograficzna: // Pogórze (Pleśna). - 2015, nr 4, s. 10
No cover
Article
In basket
Tytuł: Miłość recytowana : Limanowa : w świecie lirycznych wyznań / (JOMB) ; fot. Jolanta Bugajska.
Adnotacja: Konkurs recytatorski w MBP w Limanowej.
Temat: Leonowicz, Wojciech (1979- )
Temat: Matras, Halina
Temat: Broniewski, Władysław (1897-1962)
Temat: Asnyk, Adam (1838-1897)
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967) - obchody
Temat: Miejska Biblioteka Publiczna (Limanowa)
Temat: 2001-
Temat: Biblioteki publiczne - imprezy - Polska
Temat: Konkursy recytatorskie
Temat: Imprezy kulturalne
Temat: Limanowa (pow. limanowski)
Hasło dodatkowe: Bugajska, Jolanta Małgorzata. Fot.
Cytata bibliograficzna: // Polska Gazeta Krakowska (wyd. EA). - 2007, nr 256 (2 XI), dod. Tygodnik Gazety Nowosądeckiej, s. 6, il.
No cover
Book
In basket
Autor: Wysocka Aneta (1977- )
Tytuł: O miłości uskładanej ze słów : obraz miłości erotycznej w polszczyźnie ogólnej oraz poezji Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, Anny Świerszczyńskiej [!] i Haliny Poświatowskiej / Aneta Wysocka.
Wariant tytułu: Obraz miłości erotycznej w polszczyźnie ogólnej oraz poezji Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, Anny Świrszczyńskiej i Haliny Poświatowskiej.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2009.
Opis fizyczny: 286 s. ; 24 cm.
Uwaga: Prawidłowa nazwa poetki: Anna Świrszczyńska.
Uwaga: Bibliogr. s. 279-286.
Temat: Pawlikowska-Jasnorzewska, Maria (1891-1945)
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Świrszczyńska, Anna (1909-1984)
Temat: 1901-2000
Temat: Erotyzm
Temat: Tematy i motywy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Erotyki - historia
ISBN: 978-83-227-2851-2
No cover
Article
In basket
Tytuł: Wersy pełne emocji : Krakowski Salon Poezji / (RS) ; fot. Wacław Klag.
Adnotacja: Wiersze Ewy Lipskiej i Haliny Poświatowskiej na 138. Krakowskim Salonie Poezji czytane przez Barbarę Kurzaj i Annę Cieślak w Teatrze im. Juliusza Słowackiego.
Temat: Lipska, Ewa (1945- )
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Teatr im. Juliusza Słowackiego (Kraków)
Temat: Krakowski Salon Poezji (2005)
Temat: 2001-
Temat: Imprezy kulturalne
Temat: Imprezy literackie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Cytata bibliograficzna: // Dziennik Polski. - 2005, nr 231 (3 X), s. 8, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Fijat Jakub
Tytuł: Chora na życie czyli rzecz o Halinie Poświatowskiej / oprac. Jakub Fijat.
Adnotacja: Wieczór poetycko-muzyczny pt. "Chora na życie, czyli rzecz o Halinie Poświatowskiej" zorganizowany w czytelni Spółdzielni Mieszkaniowej Domy Pogodnej Jesieni przez Podgórską Bibliotekę Publiczną w Krakowie.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Podgórska Biblioteka Publiczna (Kraków). Filia nr 12
Temat: 2001-
Temat: Biblioteki publiczne - imprezy - Polska
Temat: Imprezy literackie
Temat: Imprezy kulturalne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Cytata bibliograficzna: // Nasza Gazeta : magazyn informacyjny Podgórskiej Spółdzielni Inwalidów "Ochrona Mienia". - 2003, nr 1, s. 2, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Budrewicz Zofia (1951- )
Tytuł: W cieniu Thanatosa : Zofii Żurakowskiej i Haliny Poświatowskiej pobyty w Rabce / Zofia Budrewicz.
Uwaga: Bibliografia na stronach 149-150.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Żurakowska, Zofia (1897-1931)
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: Pisarze polscy
Temat: Tematy i motywy
Temat: Rabka-Zdrój (pow. nowotarski)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska
Cytata bibliograficzna: W: Rabka w literaturze, literaci w Rabce / pod redakcją Zofii Budrewicz i Jana Ceklarza. - Rabka-Zdrój, 2018. - s. 131-151.
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb6088909 (Przejdź do książki zawierającej ten artykuł)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again