Form of Work
Artykuły
(12)
Publikacje naukowe
(8)
Książki
(4)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Author
Sosnowski Leszek (filozofia)
(2)
Adolf Katarzyna
(1)
Baranowska Maria Małgorzata (1956- )
(1)
Bołcun Grażyna (1954- )
(1)
Chudoba Ewa (1983- )
(1)
Gańczarczyk Iga (1979- )
(1)
Jasieński Henryk (1888-1968)
(1)
Karas Marcin (1971- )
(1)
Krawczyk Jacek (1975- )
(1)
Kuliniak Radosław
(1)
Kusak Małgorzata
(1)
Mrozek Witold (1986- )
(1)
Paluchowski Wojciech (1949- )
(1)
Pandura Mariusz
(1)
Pawlak Przemysław (literaturoznawstwo)
(1)
Pałecki Krzysztof (1943- )
(1)
Prochowicz Jolanta
(1)
Smywińska-Pohl Anna (1985- )
(1)
Szlachta Bogdan (1959- )
(1)
Wiśniewska-Rutkowska Lucyna
(1)
Year
2020 - 2022
(6)
2010 - 2019
(10)
Time Period of Creation
2001-
(15)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Country
Poland
(15)
Switzerland
(1)
Language
Polish
(14)
English
(2)
Audience Group
Literatura polska
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Filozofowie
(10)
Nauczyciele akademiccy
(10)
Uniwersytet Jagielloński
(5)
Filozofia polska
(3)
Ingarden, Roman
(3)
Kobieta
(3)
Nauczanie
(3)
Nauczyciele
(3)
Nauczyciele filozofii
(3)
Chudoba, Ewa
(2)
Etos
(2)
Filozofia
(2)
Profesorowie
(2)
Studenci
(2)
Akademia Sztuk Teatralnych im. Stanisława Wyspiańskiego (Kraków)
(1)
Antropolodzy społeczni
(1)
Architekci polscy
(1)
Artyści polscy
(1)
Biblioteka Jagiellońska
(1)
Bier-Korngold, Zuzanna
(1)
Doskonałość chrześcijańska
(1)
Duchowość katolicka
(1)
Działacze społeczni
(1)
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Dąmbska, Izydora
(1)
Esencjalizm
(1)
Estreicher, Stanisław
(1)
Etyka
(1)
Filozofia polityczna
(1)
Filozofia prawa
(1)
Filozofia współczesna
(1)
Gierulanka, Danuta
(1)
Gołaszewska, Maria
(1)
Gromska, Daniela
(1)
Historycy
(1)
Instytut Filozofii (Uniwersytet Jagielloński)
(1)
Instytut Teologiczny Księży Misjonarzy (Kraków)
(1)
Jan Kanty
(1)
Jan Paweł
(1)
Jasieński, Henryk
(1)
Kościół a państwo
(1)
Księża Misjonarze
(1)
Makota, Janina
(1)
Malinowski, Bronisław
(1)
Nauczyciele muzyki
(1)
Nauczyciele szkół podstawowych
(1)
Nauczyciele szkół średnich
(1)
PRL
(1)
Piątek, Zdzisława
(1)
Poświatowska, Halina
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Prawa człowieka
(1)
Prawda
(1)
Prawnicy
(1)
Przemoc
(1)
Rektorzy
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Rżewska, Halina
(1)
Smywińska-Pohl, Anna
(1)
Sowa, Ewa
(1)
Suchorzewska, Janina
(1)
Szkolnictwo teatralne
(1)
Szkolnictwo teologiczne
(1)
Szkolnictwo wyższe
(1)
Szymańska, Beata
(1)
Uniwersytet Wrocławski
(1)
Uniwersytety
(1)
Urzędnicy
(1)
Witkiewicz, Stanisław
(1)
Witkiewicz, Stanisław Ignacy
(1)
Witkiewiczowa, Maria
(1)
Wiśniewska-Rutkowska, Lucyna
(1)
Wojnarowski, Maciej
(1)
Wydział Filozoficzny (Uniwersytet Jagielloński)
(1)
Wystawy historyczne
(1)
Wyższa Szkoła Pedagogiczna (Kielce)
(1)
Włodek, Zofia
(1)
Włodkowic, Paweł
(1)
Zaufanie
(1)
Zwalczanie
(1)
Święci i błogosławieni
(1)
Żarnecka-Biały, Ewa
(1)
Życie artystyczne
(1)
Życie codzienne
(1)
Subject: work
Córki Nawojki
(2)
Subject: time
1901-2000
(12)
1801-1900
(8)
2001-
(7)
1401-1500
(3)
1945-1989
(3)
1918-1939
(2)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1939-1945
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(14)
Polska
(2)
Kielce (woj. świętokrzyskie)
(1)
Ostrołęka (woj. mazowieckie)
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wieliczka (pow. wielicki)
(1)
Wrocław (woj. dolnośląskie)
(1)
Zakopane (pow. tatrzański)
(1)
Genre/Form
Artykuł z pracy zbiorowej
(6)
Artykuł problemowy
(5)
Monografia
(3)
Artykuł z czasopisma naukowego
(2)
Biografia
(2)
Pamiętniki i wspomnienia
(2)
Artykuł publicystyczny
(1)
Artykuł z czasopisma filozoficznego
(1)
Artykuł z czasopisma historycznego
(1)
Artykuł z czasopisma literackiego
(1)
Artykuł z czasopisma o sztuce
(1)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(1)
Artykuł z czasopisma społeczno-kulturalnego
(1)
Artykuł z gazety
(1)
Katalog wystawy
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Opracowanie
(1)
Recenzja
(1)
Recenzja naukowa
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Historia
(13)
Filozofia i etyka
(12)
Nauka i badania
(5)
Religia i duchowość
(3)
Edukacja i pedagogika
(2)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(2)
Kultura i sztuka
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
16 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Sosnowski Leszek (filozofia)
Tytuł: Roman Ingarden : portret nauczyciela / Leszek Sosnowski (Instytut Filozofii Uniwersytetu Jagiellońskiego).
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 107-109.
Uwaga: Streszczenia w języku angielskim.
Temat: Ingarden, Roman (1893-1970)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Etos
Temat: Filozofia polska
Temat: Filozofowie
Temat: Nauczanie
Temat: Nauczyciele
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Profesorowie
Temat: Filozofia
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Polska
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Hasło dodatkowe: Instytut Filozofii (Uniwersytet Jagielloński) oth
Cytata bibliograficzna: W: Spotkania : Roman Ingarden we wspomnieniach / redakcja Leszek Sosnowski. - Kraków, 2020. - S. 63-109
No cover
Article
In basket
Autor: Sosnowski Leszek (filozofia)
Tytuł: Roman Ingarden : portrait of a teacher / Leszek Sosnowski.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 109-111.
Temat: Ingarden, Roman (1893-1970)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Etos
Temat: Filozofia polska
Temat: Filozofia współczesna
Temat: Filozofowie
Temat: Nauczanie
Temat: Nauczyciele
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Profesorowie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Polska
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Meetings : Roman Ingarden in recollections, s. 63-111
No cover
Article
In basket
Autor: Baranowska Maria Małgorzata (1956- )
Tytuł: Filozofki, uniwersytet i historia / Maria Małgorzata Baranowska.
Adnotacja: Zawiera recenzję książki: Córki Nawojki : filozofki na Uniwersytecie Jagiellońskim 1897-1967 / Ewa Chudoba, Anna Smywińska-Pohl. - Kraków, 2017.
Temat: Chudoba, Ewa (1983- ). Córki Nawojki
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Filozofowie
Temat: Kobieta
Temat: Nauczyciele filozofii
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Monografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma filozoficznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja naukowa
Hasło dodatkowe - tytuł: Córki Nawojki : filozofki na Uniwersytecie Jagiellońskim 1897-1967 - recenzja]
Cytata bibliograficzna: // Kwartalnik Filozoficzny. - 1230-4050. - T. 45 (2017), z. 3, s. 207-212.
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1299734 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Prochowicz Jolanta
Tytuł: Córki Nawojki, wnuczki Platona / Jolanta Prochowicz.
Adnotacja: Zawiera recenzję książki: Córki Nawojki : filozofki na Uniwersytecie Jagiellońskim 1897-1967 / Ewa Chudoba, Anna Smywińska-Pohl. - Kraków, 2017.
Temat: Chudoba, Ewa (1983- ). Córki Nawojki
Temat: Smywińska-Pohl, Anna (1985- ). Córki Nawojki
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Filozofowie
Temat: Kobieta
Temat: Nauczyciele filozofii
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma społeczno-kulturalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja
Cytata bibliograficzna: // Znak (Kraków). - 0044-488X. - 2017, nr 10, s. 109.
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1479346 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Adolf Katarzyna
Tytuł: Don't worry, be Maciej W. / Katarzyna Adolf.
Adnotacja: Artykuł dotyczy życia, działalności dydaktycznej oraz samorządowej wielickiego filozofa i nauczyciela Macieja Wojnarowskiego.
Temat: Wojnarowski, Maciej (1968?- )
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Filozofowie
Temat: Działacze społeczni
Temat: Nauczyciele szkół podstawowych
Temat: Nauczyciele szkół średnich
Temat: Urzędnicy
Temat: Wieliczka (pow. wielicki)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł publicystyczny
Cytata bibliograficzna: // Puls Wieliczki. - 2021, nr 8, s. 14-16.
Wersja elektroniczna: https://wck.wieliczka.eu/wp-content/uploads/2021/07/puls_sierpien_net.pdf
No cover
Book
In basket
Tytuł: Roman Witold Ingarden we Wrocławiu : zapomniana historia Uniwersytetu Wrocławskiego z 1945 roku / Radosław Kuliniak, Mariusz Pandura
Wariant tytułu: Zapomniana historia Uniwersytetu Wrocławskiego z 1945 roku
Wydanie: Wydanie pierwsze.
Adres wydawniczy: Kęty : Wydawnictwo Marek Derewiecki, 2020.
Opis fizyczny: 182, [1] strona ; 22 cm.
Seria: Fundamenta
Seria: Daimonion (seria)
Uwaga: Bibliografia na stronach 165-175. Indeks.
Uwaga: Współfinansowanie: Uniwersytet Wrocławski
Uwaga: Streszczenie w języku niemieckim.
Temat: Ingarden, Roman (1893-1970)
Temat: Uniwersytet Wrocławski
Temat: 1945-1989
Temat: 1901-2000
Temat: Filozofowie
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Szkolnictwo wyższe
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Wrocław (woj. dolnośląskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Monografia
Hasło dodatkowe: Pandura, Mariusz Autor
Hasło dodatkowe: Kuliniak, Radosław Autor
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo Marek Derewiecki. Wydawca pbl
ISBN: 978-83-66315-19-8 (oprawa twarda)
No cover
Book
In basket
Autor: Wiśniewska-Rutkowska Lucyna
Tytuł: Dziewczyna z Ostrołęki / Lucyna Wiśniewska-Rutkowska.
Adres wydawniczy: Ostrołęka : Towarzystwo Przyjaciół Ostrołęki, 2020.
Opis fizyczny: 142 strony : fotografie, portrety ; 21 cm.
Uwaga: Współfinansowanie: Prezydent Miasta Ostrołęki
Temat: Wiśniewska-Rutkowska, Lucyna
Temat: Instytut Filozofii (Uniwersytet Jagielloński)
Temat: Wyższa Szkoła Pedagogiczna (Kielce)
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: 2001-
Temat: Filozofowie
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Pracownicy naukowi
Temat: PRL
Temat: Studenci
Temat: Życie codzienne
Temat: Kielce (woj. świętokrzyskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Ostrołęka (woj. mazowieckie)
Temat: Warszawa (woj. mazowieckie)
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Hasło dodatkowe: Towarzystwo Przyjaciół Ostrołęki Wydawca pbl
ISBN: 978-83-64200-52-6 (oprawa miękka)
No cover
Article
In basket
Autor: Paluchowski Wojciech (1949- )
Tytuł: "Ratio studiorum" - przesłanie filozofów na 100-lecie Instytutu Teologicznego Księży Misjonarzy / ks. Wojciech Paluchowski CM.
Uwaga: Opis według nagłówka.
Temat: Księża Misjonarze
Temat: Instytut Teologiczny Księży Misjonarzy (Kraków)
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Filozofia
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Szkolnictwo teologiczne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Materiały konferencyjne
Cytata bibliograficzna: [W:] Ad cleri disciplinam : rozprawy jubileuszowe z okazji 100-lecia ITKM w Krakowie / redakcja Józef Łucyszyn, Stanisław Rospond. - Kraków, 2011. - Strony 229-240 b27385711
No cover
Article
In basket
Autor: Bołcun Grażyna (1954- )
Tytuł: Profesor dr hab. Zofia Włodek : biografia / Grażyna Bołcun.
Wariant tytułu: Profesor doktor habilitowana Zofia Włodek
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Włodek, Zofia (1925-2018)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Filozofowie
Temat: Historycy
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Rocznik Kolbuszowski. - T. 19 (2019), s. 7-11
No cover
Article
In basket
Autor: Szlachta Bogdan (1959- )
Tytuł: Uwagi o dwóch problemach znajdowanych w nauczaniu Pawła Włodkowica, Rektora Akademii Krakowskiej / Bogdan Szlachta ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie. Katedra Filozofii Polityki.
Uwaga: Bibliografia na stronie 68.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Włodkowic, Paweł (1370-1436)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1401-1500
Temat: Dziedzictwo kulturowe
Temat: Prawa człowieka
Temat: Filozofia polityczna
Temat: Kościół a państwo
Temat: Nauczanie
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Rektorzy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Mosty nadziei : jagiellońskie inspiracje dialogu międzykulturowego / [redakcja Leszek Korporowicz, Paweł Plichta]. - Kraków, 2016. - s. 59-68.
No cover
Book
In basket
Tytuł: Sześć wieków Wydziału Filozoficznego na Uniwersytecie Jagiellońskim : katalog wystawy : 11-28 maja 2010 Biblioteka Jagiellońska, Kraków / [opracowanie katalogu Małgorzata Kusak, Marcin Karas] ; Wydział Filozoficzny Uniwersytetu Jagiellońskiego, Biblioteka Jagiellońska.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydział Filozoficzny Uniwersytetu Jagiellońskiego : Biblioteka Jagiellońska, 2010.
Opis fizyczny: 58 stron : faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; 21 cm.
Temat: Biblioteka Jagiellońska
Temat: Wydział Filozoficzny (Uniwersytet Jagielloński)
Temat: 1401-1500
Temat: 1501-1600
Temat: 1601-1700
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Filozofowie
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Uniwersytety
Temat: Wystawy historyczne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Katalog wystawy
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Kusak, Małgorzata Opracowanie
Hasło dodatkowe: Karas, Marcin (1971- ) Opracowanie
Hasło dodatkowe: Biblioteka Jagiellońska Instytucja sprawcza Wydawca pbl
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Jagielloński. Wydział Filozoficzny. Instytucja sprawcza Wydawca pbl
Hasło dodatkowe - tytuł: Katalog wystawy (Biblioteka Jagiellońska ; Kraków ; 2010)
No cover
Article
In basket
Autor: Gańczarczyk Iga (1979- )
Tytuł: Dlaczego studenci nam nie ufają? : przemoc w szkołach teatralnych / rozmowa z dr Igą Gańczarczyk ; rozmawiał Witold Mrozek.
Wariant tytułu: Przemoc w szkołach teatralnych
Temat: Akademia Sztuk Teatralnych im. Stanisława Wyspiańskiego (Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Etyka
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Przemoc
Temat: Relacje międzyludzkie
Temat: Studenci
Temat: Szkolnictwo teatralne
Temat: Zaufanie
Temat: Zwalczanie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z gazety
Gatunek, rodzaj, forma: Wywiad dziennikarski
Hasło dodatkowe: Mrozek, Witold (1986- ) Wywiad
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza (Wyd. zasadnicze). - 0860-908X. - 2021, nr 74 (30 III), s. 16-17
No cover
Article
In basket
Autor: Krawczyk Jacek (1975- )
Tytuł: Święci nauczyciele : powiadamianie jako pierwotna funkcja świętości / Jacek Krawczyk (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie).
Wariant tytułu: Powiadamianie jako pierwotna funkcja świętości
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronie 139.
Adnotacja: M.in. dot. Jana Kantego i św. Jana Pawła II.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Jan Kanty (święty ; 1390-1473)
Temat: Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
Temat: 1401-1500
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Duchowość katolicka
Temat: Doskonałość chrześcijańska
Temat: Nauczyciele
Temat: Prawda
Temat: Święci i błogosławieni
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (Olsztyn) oth
Cytata bibliograficzna: W: Święci i świętość w języku, literaturze i kulturze. - Kraków, 2018. - S. 125-140991052528802405066
No cover
Article
In basket
Autor: Pałecki Krzysztof (1943- )
Tytuł: Stanisław Estreicher : the forgotten master of Bronislaw Malinowski / Krzysztof Pałecki (Department of Sociology of Law. Jagiellonian University).
Uwaga: Bibliografia.
Temat: Estreicher, Stanisław (1869-1939)
Temat: Malinowski, Bronisław (1884-1942)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Antropolodzy społeczni
Temat: Esencjalizm
Temat: Filozofia prawa
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Prawnicy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Hasło dodatkowe: Katedra Socjologii Prawa (Uniwersytet Jagielloński) oth
Cytata bibliograficzna: W: Bronislaw Malinowski's concept of law. s. 21-36
No cover
Book
In basket
Autor: Chudoba Ewa (1983- )
Tytuł: Córki Nawojki : filozofki na Uniwersytecie Jagiellońskim 1897-1967 / Ewa Chudoba, Anna Smywińska-Pohl.
Wariant tytułu: Filozofki na Uniwersytecie Jagiellońskim 1897-1967.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Libron, copyright 2017.
Opis fizyczny: 294, [1] strona, [9] stron tablic : fotografie, portrety, errata ; 23 cm.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 265-286. Indeks.
Temat: Suchorzewska, Janina
Temat: Gierulanka, Danuta (1909-1995)
Temat: Dąmbska, Izydora (1904-1983)
Temat: Gromska, Daniela (1889-1973)
Temat: Gołaszewska, Maria (1926-2015)
Temat: Makota, Janina (1921-2010)
Temat: Żarnecka-Biały, Ewa (1930-2009)
Temat: Sowa, Ewa (1935- )
Temat: Poświatowska, Halina (1935-1967)
Temat: Szymańska, Beata (1938- )
Temat: Piątek, Zdzisława (1938- )
Temat: Rżewska, Halina (1940- )
Temat: Bier-Korngold, Zuzanna (1902-1988)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Filozofowie
Temat: Kobieta
Temat: Nauczyciele filozofii
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Monografia
Hasło dodatkowe: Smywińska-Pohl, Anna (1985- ). Autor.
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo Libron, Filip Lohner. Wydawca pbl.
ISBN: 978-83-65705-17-4
No cover
Article
In basket
Autor: Jasieński Henryk (1888-1968)
Tytuł: W Zakopanem przed sześćdziesięciu laty : (urywki z pamiętnika) / Henryk Jasieński ; przepisał, opracował i przypisami opatrzył Przemysław Pawlak.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Jasieński, Henryk (1888-1968)
Temat: Witkiewiczowa, Maria (1853-1931)
Temat: Witkiewicz, Stanisław (1851-1915)
Temat: Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
Temat: 1801-1900
Temat: Architekci polscy
Temat: Artyści polscy
Temat: Filozofia polska
Temat: Nauczyciele muzyki
Temat: Życie artystyczne
Temat: Zakopane (pow. tatrzański)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma literackiego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma o sztuce
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Hasło dodatkowe: Pawlak, Przemysław (literaturoznawstwo). Opracowanie.
Cytata bibliograficzna: // Witkacy! : czyste dusze w niemytej formie. - 2543-7909. - 2016, nr 1, s. 77-95.
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb5471421 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again