Form of Work
Artykuły
(10)
Książki
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Publikacje informacyjne
(1)
Author
Knap Włodzimierz
(2)
Bartosik Marek
(1)
Biedrzycka Anna
(1)
Brożek Grzegorz
(1)
Chwał Paweł
(1)
Chyb Agnieszka
(1)
Dziechciarz Olgerd (1968- )
(1)
Fryźlewicz Magdalena
(1)
Gass Izabela
(1)
Gieroń Barbara
(1)
Godek Katarzyna
(1)
Jagło Paweł
(1)
Juchnowicz Stanisław (1923-2020)
(1)
Konieczna Elżbieta
(1)
Lorek Andrzej
(1)
Rzepka Mirosław
(1)
Sadowska Joanna
(1)
Sibila Leszek J
(1)
Sieński Hieronim Krzysztof (1960- )
(1)
Sypień Jacek (1966- )
(1)
Totoń Anna (1940- )
(1)
Wielgosz Zbigniew (1973- )
(1)
Wojtas-Cisak Bożena
(1)
Zyzman Adam
(1)
Year
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(5)
Time Period of Creation
1901-2000
(2)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Country
Poland
(13)
unknown (l0)
(1)
unknown (pol)
(1)
Language
Polish
(13)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Janowski, Jan
(6)
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica (Kraków)
(4)
Ablewicz, Jerzy
(3)
Biskupi
(3)
Chotek, Ferdynand Maria
(3)
Duwall, Jan
(3)
Inżynierowie
(3)
Janowski, Florian Amand
(3)
Lisowski, Franciszek
(3)
Pukalski, Józef Alojzy
(3)
Rychter-Janowska, Bronisława
(3)
Stepa, Jan
(3)
Wałęga, Leon
(3)
Wojtarowicz, Józef
(3)
Zachariasiewicz, Franciszek Ksawery
(3)
Ziegler, Gregor Thomas
(3)
Łobos, Ignacy Józef
(3)
Życiński, Józef
(3)
Ballenstedt, Janusz
(2)
Duchowieństwo katolickie
(2)
Dąbrowski, Edmund
(2)
Fołtyn, Adam
(2)
Hutnicy
(2)
Ingarden, Janusz
(2)
Ingarden, Marta
(2)
Janowski, Tadeusz
(2)
Jeż, Andrzej
(2)
Juchnowicz, Stanisław
(2)
Kamiński, Bronisław
(2)
Karasiński, Kazimierz
(2)
Kosiniak-Kamysz, Andrzej
(2)
Kozłowski, Krzysztof
(2)
Olszakowski, Zbigniew
(2)
Pisztek, Franciszek de Paula
(2)
Politycy
(2)
Ptaszycki, Tadeusz
(2)
Rembiesa, Tadeusz
(2)
Sieradzki, Zbigniew
(2)
Sigmund, Marian
(2)
Sitarski, Stefan
(2)
Skrzybalski, Bolesław
(2)
Skworc, Wiktor
(2)
Suliga, Jan
(2)
Syryjczyk, Tadeusz
(2)
Szulewski, Bronisław
(2)
Adamski, Franciszek
(1)
Architekci polscy
(1)
Artyści plastycy polscy
(1)
Barbacki, Bolesław
(1)
Basista, Anna
(1)
Binek, Tadeusz
(1)
Bogaczyk, Mieczysław
(1)
Brama Seklerska (Stary Sącz)
(1)
Buchowiecki, Stefan
(1)
Budowlani
(1)
Chodorowski, Kazimierz
(1)
Chronowska, Maria
(1)
Chronowski, Jerzy
(1)
Czerwińska, Maria
(1)
Cęckiewicz, Witold
(1)
Diecezja Tarnowska
(1)
Diecezje
(1)
Dutkiewicz, Józef
(1)
Dyga, Krzysztof
(1)
Działacze kulturalno-oświatowi
(1)
Działacze społeczni
(1)
Filar, Leszek
(1)
Flisówna, Zofia
(1)
Gajewski, Stanisław
(1)
Garzyńska-Kańska, Halina
(1)
Gieroń, Barbara
(1)
Golonka, Stefan
(1)
Gołąb, Józef
(1)
Grabacki, Jan
(1)
Guzicka, Jadwiga
(1)
Głuch, Wojciech
(1)
Harcuła, Maria
(1)
Jabłoński, Marek
(1)
Janicka, Elżbieta
(1)
Janowski, Aleksander
(1)
Joniec, Kazimierz
(1)
Karolina Kózka
(1)
Katecheci
(1)
Katolicy
(1)
Kiełczyńska, Lidia
(1)
Kinga
(1)
Kocjan, Antoni
(1)
Korombel, Bogumił
(1)
Krajewski, Olgierd
(1)
Krzyształowicz, Franciszek
(1)
Kuczera, Zbigniew
(1)
Kulasik, Rozalia
(1)
König, Józef
(1)
Laikat
(1)
Ledóchowski
(1)
Leonowicz, Władysław
(1)
Lewandowski, Jan
(1)
Loegler, Romuald
(1)
Malarze polscy
(1)
Masior, Jerzy
(1)
Subject: work
Babcia
(1)
Brama seklerska w Starym Sączu
(1)
Bronisława Rychter-Janowska 1868-1953
(1)
Jan i Aniela
(1)
Mamuna
(1)
Moje korzenie
(1)
Moje różne miasta, a to jeden i ten sam rodzinny Nowy Sącz
(1)
Na kolejowym szlaku
(1)
Trzynastego
(1)
Subject: time
1901-2000
(10)
2001-
(6)
1801-1900
(5)
1701-1800
(3)
1989-2000
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(8)
Diecezja tarnowska (obszar)
(3)
Nowa Huta (Kraków ; część miasta)
(2)
Gmina Bolesław (woj. małopolskie, pow. olkuski)
(1)
Gmina Bukowno (woj. małopolskie, pow. olkuski)
(1)
Gmina Klucze (woj. małopolskie, pow. olkuski)
(1)
Gmina Trzyciąż (woj. małopolskie, pow. olkuski)
(1)
Gmina Wolbrom (woj. małopolskie, pow. olkuski)
(1)
Nowy Sącz (pow. Nowy Sącz)
(1)
Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
(1)
Olkusz (woj. małopolskie ; okolice)
(1)
Stary Sącz (pow. nowosądecki)
(1)
Genre/Form
Biografia
(6)
Biogram
(2)
Antologia
(1)
Artykuł przeglądowy
(1)
Artykuł z czasopisma akademickiego
(1)
Artykuł z czasopisma informacyjnego
(1)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(1)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Katalog wystawy
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Publicystyka
(1)
Domain
Historia
(6)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(3)
Nauka i badania
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Religia i duchowość
(1)
15 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Bartosik Marek
Tytuł: Kronika dziwnego 1989 roku / Marek Bartosik.
Temat: Janowski, Jan (1928-1998)
Temat: Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica (Kraków)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Polska Gazeta Krakowska. - 2009, nr 201 (28 VIII), s. 14-15, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Zyzman Adam
Tytuł: Prof. Jan Janowski (1928-1998) : wspomnienie / Adam Zyzman.
Wariant tytułu: Profesor Jan Janowski (1928-1998)
Temat: Janowski, Jan (1928-1998)
Temat: Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica (Kraków)
Temat: 1901-2000
Temat: Inżynierowie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2004, nr 90 (16 IV), dod. Kraków, s. 12, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Sieński Hieronim Krzysztof (1960- )
Tytuł: Profesor Jan Janowski / Hieronim Sieński.
Temat: Janowski, Jan (1928-1998)
Temat: Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica (Kraków)
Temat: 1901-2000
Temat: Inżynierowie
Temat: Hutnicy
Temat: Politycy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Cytata bibliograficzna: // Biuletyn AGH : magazyn informacyjny Akademii Górniczo-Hutniczej. - Nr 65 (2013), s. 32-34
No cover
Article
In basket
Autor: Konieczna Elżbieta
Tytuł: Profesor Jan Janowski / Elżbieta Konieczna.
Seria: Postaci AGH we wspomnieniach i anegdotach
Temat: Janowski, Jan (1928-1998)
Temat: Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica (Kraków)
Temat: 1901-2000
Temat: Hutnicy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Biogram
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma informacyjnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Cytata bibliograficzna: // Miesiąc w Krakowie. - 2007, nr 9, s. 45-46, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Knap Włodzimierz
Tytuł: Co mi tu pan będzie opowiadał bzdury, skoro mam pana na liscie / Włodzimierz Knap.
Adnotacja: Dot. znanych krakowskich polityków, którzy współtowrzyli rząd Tadeusza Mazowieckiego.
Temat: Janowski, Jan (1928-1998)
Temat: Kosiniak-Kamysz, Andrzej (1947- )
Temat: Kamiński, Bronisław (1940- )
Temat: Syryjczyk, Tadeusz (1948- )
Temat: Kozłowski, Krzysztof (1931-2013)
Temat: Mazowiecki, Tadeusz (1927-2013)
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Politycy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Dziennik Polski. - 2014, nr 212 (12 IX), dod. Piątek, s. C10
No cover
Article
In basket
Autor: Knap Włodzimierz
Tytuł: Co mi tu pan będzie opowiadał bzdury, skoro mam pana na liście / Włodzimierz Knap.
Adnotacja: Dot. krakowian zaprzysięrzonych w gabinecie Tadeusza Mazowieckiego po wyborach z 1989 r.
Temat: Janowski, Jan (1928-1998)
Temat: Kosiniak-Kamysz, Andrzej (1947- )
Temat: Kamiński, Bronisław (1940- )
Temat: Syryjczyk, Tadeusz (1948- )
Temat: Kozłowski, Krzysztof (1931-2013)
Temat: 1989-2000
Temat: 1901-2000
Temat: Wybory parlamentarne w Polsce (1989)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Dziennik Polski. - 2014, nr 212 (12 IX), s. C10
No cover
Article
In basket
Autor: Gass Izabela
Tytuł: Awantura o moralność w Starym Sączu / Izabela Gass.
Adnotacja: Konflikt między malarką a ks. Pabisem o malowanie aktów w szkole malarskiej prowadzonej przez artystkę.
Temat: Pabis, Jan (1877-1947)
Temat: Rychter-Janowska, Bronisława (1868-1953)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Duchowieństwo katolickie
Temat: Malarze polscy
Cytata bibliograficzna: // Rocznik Sądecki. - T. 39 (2011), s. 198-204.
No cover
Book
In basket
Tytuł: Moja Sądecczyzna : szanujmy wspomnienia - edukacyjny program popularyzacji pamiętnikarstwa wśród starszych mieszkańców Sądecczyzny : praca zbiorowa / oprac. zesp. red. pod kier. Katarzyny Godek ; tekst Barbara Gieroń [i in.].
Wydanie: Wyd. 2 popr. i uzup.
Adres wydawniczy: Nowy Sącz : Sądecki Uniwersytet Trzeciego Wieku, 2010
Opis fizyczny: 52 s. : il. ; 30 cm
Seria: Biuletyn Sądeckiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku ; nr 21 (2010)
Temat: Gieroń, Barbara. Na kolejowym szlaku
Temat: Harcuła, Maria
Temat: Harcuła, Maria. Babcia
Temat: Janicka, Elżbieta
Temat: Kiełczyńska, Lidia
Temat: Kulasik, Rozalia. Jan i Aniela
Temat: Pachoń, Elżbieta. Moje różne miasta, a to jeden i ten sam rodzinny Nowy Sącz
Temat: Rogoń, Teresa (1950- ). Moje korzenie
Temat: Sławecka, Leokadia
Temat: Starzyk, Maria Halina. Mamuna
Temat: Starzyk, Maria Halina. Trzynastego
Temat: Totoń, Anna (1940- ). Brama seklerska w Starym Sączu
Temat: Totoń, Anna (1940- ). Bronisława Rychter-Janowska 1868-1953
Temat: Rychter-Janowska, Bronisława (1868-1953)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Hasło dodatkowe: Godek, Katarzyna Red.
Hasło dodatkowe: Gieroń, Barbara

Cytowania w:
No cover
Book
In basket
Tytuł: Od cesarza do dziennikarza : krótka historia diecezji tarnowskiej : miejsca - ludzie - wydarzenia / [teksty: Grzegorz Brożek, Joanna Sadowska, ks. Zbigniew Wielgosz ; opracowanie: Mirosław Rzepka, ks. Zbigniew Wielgosz].
Wariant tytułu: Krótka historia diecezji tarnowskiej : miejsca - ludzie - wydarzenia
Adres wydawniczy: [Katowice] : Instytut Gość Media, [2019].
Opis fizyczny: 103, [1] strona : fotografie, portrety ; 25 cm.
Uwaga: Miejsce i rok wydania na podstawie serwisu e-ISBN. Na okładce i stronie tytułowej: 25 lat Gościa Tarnowskiego.
Adnotacja: Zawiera zbiór archiwalnych artykułów przedstawiających historię diecezji tarnowskiej.
Uwaga: Współfinansowanie: Gold Drop, Bogdański Fabryka Okien i Drzwi
Temat: Duwall, Jan (1720-1785)
Temat: Janowski, Florian Amand (1725-1801)
Temat: Ziegler, Gregor Thomas (1770-1852)
Temat: Chotek, Ferdynand Maria (1781-1836)
Temat: Pištěk, František (1786-1846)
Temat: Zachariasiewicz, Franciszek Ksawery (1770-1845)
Temat: Wojtarowicz, Józef (1791-1875)
Temat: Pukalski, Józef Alojzy (1798-1885)
Temat: Łobos, Ignacy Józef (1827-1900
Temat: Wałęga, Leon (1859-1933)
Temat: Lisowski, Franciszek (1876-1939)
Temat: Stepa, Jan (1892-1959)
Temat: Ablewicz, Jerzy (1919-1990)
Temat: Życiński, Józef (1948-2011)
Temat: Roman Sitko (błogosławiony ; 1880-1942)
Temat: Ledóchowski (rodzina)
Temat: Karolina Kózka (błogosławiona ; 1898-1914)
Temat: Łącka, Stefania (1914-1946)
Temat: Diecezja Tarnowska
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Duchowieństwo katolickie
Temat: Katolicy
Temat: Laikat
Temat: Diecezje
Temat: Biskupi
Temat: Katecheci
Temat: Działacze kulturalno-oświatowi
Temat: Działacze społeczni
Temat: Święci i błogosławieni
Temat: Diecezja tarnowska (obszar)
Gatunek, rodzaj, forma: Antologia
Gatunek, rodzaj, forma: Publicystyka
Hasło dodatkowe: Brożek, Grzegorz Autor
Hasło dodatkowe: Sadowska, Joanna Autor
Hasło dodatkowe: Wielgosz, Zbigniew (1973- ) Autor Opracowanie
Hasło dodatkowe: Rzepka, Mirosław Opracowanie
Hasło dodatkowe: Instytut Gość Media. Wydawca pbl
ISBN: 978-83-954371-5-1 (oprawa twarda)
No cover
Book
In basket
Tytuł: Nowa Huta - architektura i twórcy miasta idealnego : niezrealizowane projekty / [red. Anna Biedrzycka ; współpr. Agnieszka Chyb, Magdalena Fryźlewicz] ; Muzeum Historyczne Miasta Krakowa.
Adres wydawniczy: Kraków : MHMK, 2006.
Opis fizyczny: 112 s.: il. ; 21 x 31 cm.
Adnotacja: Wystawa prezentowana w okresie od lutego do maja 2006 r. Zawiera m.in.: s. 7-24: Andrzej Lorek. Nowa Huta na tle miast socrealistycznych; s. 25-34: Stanisław Juchnowicz. Nowa Huta - z doświadczeń warsztatu projektowego; s. 35-50: Leszek J. Sibila. Nowa Huta - architektura i twórcy "miasta idealnego"; s. 51-96: Z wystawy...; s. 97-107: L. J. Sibila. Twórcy "miasta idealnego" - wybrane biogramy (Janusz Ballenstedt, Edmund Dąbrowski, Adam Fołtyn, Janusz Ingarden, Marta Ingarden, Tadeusz Janowski, Stanisław Juchnowicz, Kazimierz Karasiński, Zbigniew Olszakowski, Tadeusz Ptaszycki, Tadeusz Rembiesa, Zbigniew Sieradzki, Marian Sigmund, Stefan Sitarski, Bolesław Skrzybalski, Jan Suliga, Bronisław Szulewski).
Temat: Szulewski, Bronisław (1909-2004)
Temat: Suliga, Jan (1925-2000)
Temat: Skrzybalski, Bolesław (1922-2006)
Temat: Sitarski, Stefan (1910-2003)
Temat: Sigmund, Marian (1902-1993)
Temat: Sieradzki, Zbigniew (1922-2008)
Temat: Rembiesa, Tadeusz (1924-1980)
Temat: Ptaszycki, Tadeusz (1908-1980)
Temat: Olszakowski, Zbigniew (1908-1993)
Temat: Karasiński, Kazimierz (1909-2004)
Temat: Juchnowicz, Stanisław (1923-2020)
Temat: Janowski, Tadeusz (1923-2006)
Temat: Ingarden, Marta (1921-2009)
Temat: Ingarden, Janusz (1923-2005)
Temat: Fołtyn, Adam (1925-1988)
Temat: Dąbrowski, Edmund (1921-1991)
Temat: Ballenstedt, Janusz (1921-2005)
Temat: Muzeum Historyczne Miasta Krakowa
Temat: 2001-
Temat: Kraków (woj. małopolskie) - wystawy
Temat: Nowa Huta (Kraków ; część miasta)
Gatunek, rodzaj, forma: Katalog wystawy
Hasło dodatkowe: Biedrzycka, Anna. Red.
Hasło dodatkowe: Chyb, Agnieszka. Red.
Hasło dodatkowe: Fryźlewicz, Magdalena. Red.
Hasło dodatkowe: Lorek, Andrzej. Współaut.
Hasło dodatkowe: Juchnowicz, Stanisław (1923-2020). Współaut.
Hasło dodatkowe: Sibila, Leszek J. Współaut.
Hasło dodatkowe: Muzeum Historyczne Miasta Krakowa.
Recenzja: Rec.: Nowa Huta częściowo zrealizowana / (f) // Głos : tygodnik nowohucki. - 2006, nr 10 (10 III), s. 15
Recenzja: Rec.: Perła urbanistyki : tak jak Rynek Główny... : o architekturze i twórcach Nowej Huty / (KK) // Dziennik Polski. - 2006, nr 51 (1 III), s. IV, il.
Recenzja: Rec. Wszystko o Nowej Hucie : Studium Muzeum Rozproszonego / (KK) // Dziennik Polski (Wyd. 1). - 2005, nr 146 (24 VI), dod. Kronika Krakowska, s. IV
ISBN: 83-89599-62-7
ISBN: 978-83-89599-62-9
No cover
Book
In basket
Autor: Sypień Jacek (1966- )
Tytuł: Pamięć śladów, śladami pamięci : miejsca pamięci narodowej na ziemi olkuskiej / Jacek Sypień, Olgerd Dziechciarz.
Adres wydawniczy: Olkusz : Powiatowa i Miejska Biblioteka Publiczna, 2015.
Opis fizyczny: 200 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach: 192-193.
Uwaga: Współfinansowanie: ze środków MHP w ramach programu "Patriotyzm Jutra"
Temat: Buchowiecki, Stefan (1863-1927)
Temat: Gajewski, Stanisław (1923-2000)
Temat: Głuch, Wojciech (1953-2005)
Temat: Janowski, Aleksander (1866-1944)
Temat: Kocjan, Antoni (1902-1944)
Temat: Krzyształowicz, Franciszek (1868-1931)
Temat: Mrozowska, Maria (1874-1953)
Temat: Novák, Zygmunt (1897-1972)
Temat: Nowakowski, Konstanty Józef Czesław (1908-1996)
Temat: Nullo, Francesco (1826-1863)
Temat: Paderewski, Stanisław (1875-1914)
Temat: Płonowska, Maria (1878-1955)
Temat: Puz, Eugeniusz (1914-1942)
Temat: Reymont, Władysław Stanisław (1867-1925)
Temat: Szczygieł, Bogdan (1928-1986)
Temat: Woźnica, Gerard (1917-1981)
Temat: Ząbczyński, Stefan (1912-2002)
Temat: Zelek, Bolesław (1912-1991)
Temat: Waśniewska, Stanisława
Temat: Waśniewski, Józef (1869-1938)
Temat: Waśniewski, Jan (1896-1945)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Miejsca pamięci
Temat: Olkusz (woj. małopolskie ; okolice)
Temat: Gmina Trzyciąż (woj. małopolskie, pow. olkuski)
Temat: Gmina Bolesław (woj. małopolskie, pow. olkuski)
Temat: Gmina Wolbrom (woj. małopolskie, pow. olkuski)
Temat: Gmina Klucze (woj. małopolskie, pow. olkuski)
Temat: Gmina Bukowno (woj. małopolskie, pow. olkuski)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Hasło dodatkowe: Dziechciarz, Olgerd (1968- ). Autor
Hasło dodatkowe: Powiatowa i Miejska Biblioteka Publiczna (Olkusz).
ISBN: 978-83-922698-3-0
No cover
Article
In basket
Tytuł: Wybór biogramów budowniczych Nowej Huty / opracowanie: Paweł Jagło.
Temat: Adamski, Franciszek (architekt ; 1904-?)
Temat: Ballenstedt, Janusz (1921-2005)
Temat: Basista, Anna
Temat: Binek, Tadeusz (1926-2017)
Temat: Cęckiewicz, Witold (1924- )
Temat: Chodorowski, Kazimierz (1925?-2006)
Temat: Chronowska, Maria
Temat: Chronowski, Jerzy (1936-2003)
Temat: Czerwińska, Maria (1931-2007)
Temat: Dąbrowski, Edmund (1921-1991)
Temat: Dutkiewicz, Józef (1938- )
Temat: Dyga, Krzysztof (1941- )
Temat: Filar, Leszek (1930-1989)
Temat: Fołtyn, Adam (1925-1988)
Temat: Garzyńska-Kańska, Halina (1927-1998)
Temat: Golonka, Stefan (1926-2011)
Temat: Gołąb, Józef (1904-1973)
Temat: Grabacki, Jan (?-2007)
Temat: Guzicka, Jadwiga (1920-1979)
Temat: Ingarden, Janusz (1923-2005)
Temat: Ingarden, Marta (1921-2009)
Temat: Jabłoński, Marek
Temat: Janowski, Tadeusz (1923-2006)
Temat: Juchnowicz, Stanisław (1923-2020)
Temat: Karasiński, Kazimierz (1909-2004)
Temat: König, Józef (?-1987)
Temat: Korombel, Bogumił (1918-2008)
Temat: Krajewski, Olgierd (1927-2011)
Temat: Kuczera, Zbigniew
Temat: Leonowicz, Władysław
Temat: Lewandowski, Jan (architekt)
Temat: Loegler, Romuald (1940- )
Temat: Mańkowski, Tomasz (1926-2012)
Temat: Nasfeter, Andrzej (1948- )
Temat: Olszakowski, Zbigniew (1908-1993)
Temat: Pać-Zaleśna, Irena (1927- )
Temat: Pawelski, Zbigniew (1925- )
Temat: Pietrzyk, Wojciech (1930- )
Temat: Porębowicz, Stefan (1904-1984)
Temat: Ptaszycki, Tadeusz (1908-1980)
Temat: Rembiesa, Tadeusz (1924-1980)
Temat: Sieradzki, Zbigniew (1922-2008)
Temat: Sigmund, Marian (1902-1993)
Temat: Sitarski, Stefan (1910-2003)
Temat: Skrzybalski, Bolesław (1922-2006)
Temat: Skrzyński, Henryk (architekt)
Temat: Solawa, Zbigniew (1910-1987)
Temat: Steczowicz, Marian (1911-1983)
Temat: Strachocka-Zgud, Krystyna (1924- )
Temat: Suliga, Jan (1925-2000)
Temat: Szpyrkowski, Zdzisław (1931-2002)
Temat: Szulewski, Bronisław (1909-2004)
Temat: Uniejewski, Andrzej (1908-1985)
Temat: Wincze, Władysław (1905-1992)
Temat: Zięba, Alina (1926- )
Temat: 2001-
Temat: Architekci polscy
Temat: Artyści plastycy polscy
Temat: Budowlani
Temat: Inżynierowie
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Nowa Huta (Kraków ; część miasta)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł przeglądowy
Gatunek, rodzaj, forma: Biogram
Hasło dodatkowe: Jagło, Paweł. Opracowanie
Cytata bibliograficzna: // Nowa Huta : architektoniczny portret miasta drugiej połowy XX wieku / pod redakcją Jarosława Klasia. - Kraków, 2018. - S. 184-200
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again