Form of Work
Artykuły
(6)
Książki
(2)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Author
Szymańska Izabela
(5)
Szydłowski Bartosz (1968- )
(2)
Batory Paweł (1979- )
(1)
Betlej Andrzej (1971- )
(1)
Biały Aneta
(1)
Biłozór-Salwa Małgorzata
(1)
Bułdys Barbara
(1)
Czumaj Zenon (1976- )
(1)
Dec Dorota
(1)
Gajek Maria
(1)
Gałązka Robert
(1)
Kaleciński Marcin
(1)
Kibort Piotr
(1)
Korczyńska Izabela (1980- )
(1)
Koseski Antoni Jacek (1956-2016)
(1)
Koziara Natalia
(1)
Krużel Krzysztof (1958- )
(1)
Książek-Czerwińska Róża (1979- )
(1)
Laskowska Magdalena (historyk sztuki)
(1)
Lebensztejn Anna
(1)
Maslauskaitė Sigita (1970- )
(1)
Małachowicz Hanna
(1)
Michalczyk Zbigniew (1976- )
(1)
Mirończuk Robert
(1)
Ochnio Monika
(1)
Oleńska Anna
(1)
Ostrowski Jan K. (1947- )
(1)
Pajedaitė Ingrida (1972- )
(1)
Petrucci Francesco (1660-1719)
(1)
Petrus Jerzy Tadeusz (1946- )
(1)
Przepałkowska Izabela
(1)
Przetocki Mikołaj
(1)
Pénet Pierre-Hippolyte
(1)
Ruśnica Bogusław
(1)
Siemon Julia
(1)
Sikorska Joanna (historyk sztuki)
(1)
Skoczeń-Marchewka Beata
(1)
Skrabski Józef (1975- )
(1)
Sobczyk Justyna (1977- )
(1)
Szymańska Izabela (filolog)
(1)
Szymańska Magdalena (1981- )
(1)
Szymańska-Rac Bogumiła
(1)
Tarandaitė Dalia (1960- )
(1)
Tur-Marciszuk Katarzyna
(1)
Tyburska Izabela
(1)
Vasiliauskienė Aušra (1972- )
(1)
Wiercińska Izabella (1961- )
(1)
Winiewicz-Wolska Joanna
(1)
Wolańska Joanna
(1)
Zakrzewski Jacek
(1)
Zaucha Tomasz
(1)
Zdańkowska Marta
(1)
Year
2020 - 2021
(1)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(3)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(7)
unknown (l0)
(1)
Language
Polish
(6)
Subject
Konkursy i festiwale teatralne
(2)
Międzynarodowy Festiwal Teatralny "Boska Komedia"
(2)
Aktorzy polscy
(1)
Andrychowska Spółdzielnia Mieszkaniowo-Lokatorsko-Własnościowa
(1)
Architektura polska
(1)
Budownictwo miejskie
(1)
Czechowicz, Szymon
(1)
Hycnar, Marcin
(1)
Kamienice
(1)
Krakowska Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa
(1)
Krakowski Bank Spółdzielczy
(1)
Malarstwo baroku
(1)
Malarstwo polskie
(1)
Międzywojewódzka Handlowa Spółdzielnia Inwalidów (Kraków)
(1)
Modernizm
(1)
Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Społem" (Tarnów)
(1)
Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Społem" (Wieliczka)
(1)
Reżyserzy polscy
(1)
Sanatorium Uzdrowiskowe Abaton (Krynica)
(1)
Sobczyk, Justyna
(1)
Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Górnik" (Brzeszcze)
(1)
Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa im. Eugeniusza Kwiatkowskiego (Tarnów)
(1)
Spółdzielnia Handlowo-Produkcyjno-Usługowa "Wawel" (Kraków)
(1)
Spółdzielnia Inwalidów "Hutnik" (Kraków)
(1)
Spółdzielnia Inwalidów "Karpaty" (Biała Niżna)
(1)
Styl zakopiański
(1)
Szumowska, Małgorzata
(1)
Wystawy sztuki
(1)
Subject: time
2001-
(4)
1901-2000
(3)
1989-2000
(2)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(5)
Tarnów (pow. Tarnów)
(2)
Andrychów (pow. wadowicki)
(1)
Biała Niżna (pow. nowosądecki)
(1)
Brzeszcze (pow. oświęcimski)
(1)
Krynica-Zdrój (pow. nowosądecki)
(1)
Myślenice (pow. myślenicki)
(1)
Wieliczka (pow. wielicki)
(1)
Zakopane (pow. tatrzański)
(1)
Genre/Form
Wywiad dziennikarski
(3)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(2)
Album
(1)
Artykuł problemowy
(1)
Artykuł z czasopisma architektonicznego
(1)
Artykuł z czasopisma informacyjnego
(1)
Artykuł z czasopisma naukowego
(1)
Artykuł z gazety
(1)
Biografia
(1)
Biogram
(1)
Katalog wystawy
(1)
Domain
Kultura i sztuka
(5)
Historia
(4)
Architektura i budownictwo
(1)
8 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Szymańska Izabela
Tytuł: Od księcia do barona / Izabela Szymańska.
Temat: Hycnar, Marcin (1983- )
Temat: 1989-2000
Temat: 1989-2000
Temat: 1901-2000
Temat: Aktorzy polscy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Tarnów (pow. Tarnów)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2006, nr 67, dod. Gazeta Stołeczna, s. 8.
No cover
Article
In basket
Autor: Szymańska Izabela
Tytuł: Żałoba niedobra dla zmarłych : najgorsza rzecz, jaką można zrobić, to zamęczyć się własnym dzieckiem / Izabela Szymańska.
Seria: Bilans trzydziestolatki
Adnotacja: Małgorzata Szumowska.
Temat: Szumowska, Małgorzata (1973- )
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma informacyjnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Cytata bibliograficzna: // Miesiąc w Krakowie. - 2006, nr 264 (13 XI), dod. Duży Format, s. 17, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Sobczyk Justyna (1977- )
Tytuł: Wierzę, że słabość daje siłę / Justyna Sobczyk ; rozmawiała Izabela Szymańska.
Adnotacja: Rozmowa z reżyserką Justyną Sobczyk.
Temat: Sobczyk, Justyna (1977- )
Temat: 1989-2000
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Reżyserzy polscy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z gazety
Gatunek, rodzaj, forma: Wywiad dziennikarski
Gatunek, rodzaj, forma: Biogram
Hasło dodatkowe: Szymańska, Izabela. Wywiad
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2017, nr 57 (9 III), dod. Kraków, s. 5
No cover
Article
In basket
Autor: Szydłowski Bartosz (1968- )
Tytuł: Teatr naszym ostatnim bastionem / Bartosz Szydłowski ; rozm. przepr. Izabela Szymańska.
Adnotacja: Rozmowa z Bartoszem Szydłowskim, dyrektorem Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego "Boska Komedia" w Krakowie.
Temat: Międzynarodowy Festiwal Teatralny "Boska Komedia" (9 ; 2016 ; Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Konkursy i festiwale teatralne
Temat: Konkursy i festiwale teatralne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Wywiad dziennikarski
Hasło dodatkowe: Szymańska, Izabela. Rozm.
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Krakowska. - 2016, nr 250 (25 X), s. 6
No cover
Article
In basket
Autor: Szydłowski Bartosz (1968- )
Tytuł: Temperatura polskiego teatru : między niebem a piekłem / Bartosz Szydłowski ; rozm. przepr. Izabela Szymańska.
Adnotacja: Rozmowa z Bartoszem Szydłowskim, dyrektorem Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego "Boska Komedia".
Temat: Międzynarodowy Festiwal Teatralny "Boska Komedia" (8 ; 2015 ; Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Konkursy i festiwale teatralne
Temat: Konkursy i festiwale teatralne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Wywiad dziennikarski
Hasło dodatkowe: Szymańska, Izabela. Rozm.
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2015, nr 277 (27 XI), dod. Co Jest Grane, s. 2-3
No cover
Book
In basket
Tytuł: Księga polskiej spółdzielczości. [T. 1 / [red. tekstów Bogumiła Szymańska-Rac] ; tł. jęz. ang. Jacek Zakrzewski, jęz. niem. Izabela Tyburska].
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Agencja Reklamowo-Wydawnicza "Promocja Polska", cop. 2004.
Opis fizyczny: 744, [8] s.: il. (w tym kolor.) ; 31 cm.
Uwaga: Tekst cześc. tł. na jęz. ang., niem.
Adnotacja: Zawiera m.in.: Małopolskie - s. 470-471: Andrychowska Spółdzielnia Mieszkaniowo-Lokatorsko-Własnościowa; s. 471: „Społem” PPS Myślenice; s. 472: „Społem” PSS w Wieliczce; s. 473: „Społem” PSS „Górnik-Brzeszcze”; s. 474: „Społem” PSS Tarnów; s. 475: Miedzywojewódzka Handlowa Spółdzielnia Inwalidów - Biuro Ochrony „Kobra - Sokół” - Kraków; s. 476: Spółdzielnia Inwalidów „Hutnik” - Kraków; s. 477: Spółdzielnia Inwalidów „Karpaty” w Białej Niżnej; s. 478: Spółdzielnia Handlowo-Produkcyjno-Usługowa „Wawel” Kraków; s. 479: Sanatorium Uzdrowiskowe „Abaton” - Spółdzielnia Pracy - Krynica; s. 480: Krakowski Bank Spółdzielczy - Kraków; s. 481: Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa im. Eugeniusza Kwiatkowskiego - Tarnów; s. 482: Krakowska Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa - Kraków.
Temat: Andrychowska Spółdzielnia Mieszkaniowo-Lokatorsko-Własnościowa
Temat: Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Społem" (Wieliczka)
Temat: Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Społem" (Tarnów)
Temat: Spółdzielnia Inwalidów "Hutnik" (Kraków)
Temat: Spółdzielnia Inwalidów "Karpaty" (Biała Niżna)
Temat: Spółdzielnia Handlowo-Produkcyjno-Usługowa "Wawel" (Kraków)
Temat: Sanatorium Uzdrowiskowe Abaton (Krynica)
Temat: Krakowski Bank Spółdzielczy
Temat: Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa im. Eugeniusza Kwiatkowskiego (Tarnów)
Temat: Krakowska Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa
Temat: Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Górnik" (Brzeszcze)
Temat: Międzywojewódzka Handlowa Spółdzielnia Inwalidów (Kraków). Biuro Ochrony "Kobra-Sokół"
Temat: Andrychów (pow. wadowicki)
Temat: Biała Niżna (pow. nowosądecki) - spółdzielczość
Temat: Brzeszcze (pow. oświęcimski) - spółdzielczość
Temat: Kraków (woj. małopolskie) - spółdzielczość
Temat: Krynica-Zdrój (pow. nowosądecki) - spółdzielczość
Temat: Myślenice (pow. myślenicki) - spółdzielczość
Temat: Tarnów (pow. Tarnów)
Temat: Wieliczka (pow. wielicki) - spółdzielczość
Hasło dodatkowe: Szymańska-Rac, Bogumiła. Red.
Hasło dodatkowe: Zakrzewski, Jacek. Tł.
Hasło dodatkowe: Tyburska, Izabela. Tł.
No cover
Article
In basket
Autor: Koseski Antoni Jacek (1956-2016)
Tytuł: Gdynia i Zakopane - "styl zakopiański", modernizm, funkcjonalizm : podobieństwa i różnice = Gdynia and Zakopane - the "Zakopane style", modernism, functionalism : parallelisms and differences / Antoni Jacek Koseski ; translated by I. Szymańska.
Wariant tytułu: Gdynia and Zakopane - the "Zakopane style", modernism, functionalism : parallelisms and differences.
Uwaga: Bibliografia na stronach 82, 86.
Uwaga: Tekst równoległy w języku polskim, angielskim.
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Budownictwo miejskie
Temat: Kamienice
Temat: Styl zakopiański
Temat: Modernizm
Temat: Architektura polska
Temat: Zakopane (pow. tatrzański)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma architektonicznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Hasło dodatkowe: Szymańska, Izabela (filolog). Tłumaczenie.
Cytata bibliograficzna: // Kwartalnik Architektury i Urbanistyki : teoria i historia. 0023-5865. T. 61, z. 2 (2016), s. 75-86.
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/72321388 (Zobacz w Polonie)
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1708610 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Book
In basket
Tytuł: Geniusz Baroku Szymon Czechowicz 1689-1775 = Genius of the Baroque Szymon Czechowicz 1689-1775 / red. = eds. Andrzej Betlej, Tomasz Zaucha ; eseje = essays: Zbigniew Michalczyk, Francesco Petrucci ; noty katalogowe = cataloque entries: Paweł Batory, Andrzej Betlej, Aneta Biały Małgorzata Biłozór-Salwa, Barbara Bułdys, Zenon Czumaj, Dorota Dec, Maria Gajek, Marcin Kaleciński, Piotr Kibort, Izabela Korczyńska, Natalia Koziara, Krzysztof Krużel, Róża Książek-Czerwińska, Magdalena Laskowska, Hanna Małachowicz, Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, Zbigniew Michalczyk, Robert Mirończuk, Monika Ochnio, Anna Oleńska, Jan K. Ostrowski, Ingriga Pajedaitė, Pierre-Hippolyte Pénet, Francesco Petrucci, Jerzy T. Petrus, Mikołaj Przetocki, Izabela Przepałkowska, Bogusław Ruśnica, Julia Siemon, Joanna Sikorska, Beata Skoczeń-Marchewka, Józef Skrabski, Magdalena Szymańska, Dalia Tarandaitė, Katarzyna Tur-Marciszuk, Aušra Vasiliauskienė, Izabela Wiercińska, Joanna Winiewicz-Wolska, Tomasz Zaucha, Marta Zdańkowska ; [tłumaczenia: Anna Lebensztejn, Joanna Wolańska, Robert Gałązka, Tomasz Zaucha].
Wariant tytułu: Genius of the Baroque Szymon Czechowicz 1689-1775
Adres wydawniczy: Kraków : Muzeum Narodowe w Krakowie, 2020.
Opis fizyczny: 719, [1] strona : fotografie ; 31 cm.
Uwaga: Wystawa: Muzem Narodowe, Kraków, 16 października 2020 r. - 21 lutego 2021 r.
Uwaga: Bibliografia na stronach 698-718.
Uwaga: Współfinansowanie: Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego (Polska)
Uwaga: Tekst równolegle w języku polskim i w przekładzie angielskim. Tekst tłumaczony z języka angielskiego, litewskiego, polskiego i włoskiego
Temat: Czechowicz, Szymon (1689-1775)
Temat: 1601-1700
Temat: 1701-1800
Temat: 2001-
Temat: Malarstwo baroku
Temat: Malarstwo polskie
Temat: Wystawy sztuki
Gatunek, rodzaj, forma: Album
Gatunek, rodzaj, forma: Katalog wystawy
Hasło dodatkowe: Betlej, Andrzej (1971- ) Redakcja
Hasło dodatkowe: Zaucha, Tomasz Redakcja Tłumaczenie
Hasło dodatkowe: Michalczyk, Zbigniew (1976- ) Autor
Hasło dodatkowe: Petrucci, Francesco (1660-1719) Autor
Hasło dodatkowe: Batory, Paweł (1979- ) Autor
Hasło dodatkowe: Biały, Aneta Autor
Hasło dodatkowe: Biłozór-Salwa, Małgorzata Autor
Hasło dodatkowe: Bułdys, Barbara Autor
Hasło dodatkowe: Czumaj, Zenon (1976- ) Autor
Hasło dodatkowe: Dec, Dorota Autor
Hasło dodatkowe: Gajek, Maria. Autor
Hasło dodatkowe: Kaleciński, Marcin. Autor
Hasło dodatkowe: Kibort, Piotr. Autor
Hasło dodatkowe: Korczyńska, Izabela (1980- ). Autor
Hasło dodatkowe: Koziara, Natalia. Autor
Hasło dodatkowe: Krużel, Krzysztof (1958- ). Autor
Hasło dodatkowe: Książek-Czerwińska, Róża (1979- ). Autor
Hasło dodatkowe: Laskowska, Magdalena (historyk sztuki) Autor
Hasło dodatkowe: Małachowicz, Hanna Autor
Hasło dodatkowe: Maslauskaitė, Sigita (1970- ) Autor
Hasło dodatkowe: Mirończuk, Robert Autor
Hasło dodatkowe: Ochnio, Monika Autor
Hasło dodatkowe: Oleńska, Anna Autor
Hasło dodatkowe: Ostrowski, Jan K. (1947- ) Autor
Hasło dodatkowe: Pajedaitė, Ingrida (1972- ) Autor
Hasło dodatkowe: Pénet, Pierre-Hippolyte Autor
Hasło dodatkowe: Petrus, Jerzy Tadeusz (1946- ) Autor
Hasło dodatkowe: Przetocki, Mikołaj Autor
Hasło dodatkowe: Przepałkowska, Izabela Autor
Hasło dodatkowe: Ruśnica, Bogusław Autor
Hasło dodatkowe: Siemon, Julia Autor
Hasło dodatkowe: Sikorska, Joanna (historyk sztuki) Autor
Hasło dodatkowe: Skoczeń-Marchewka, Beata Autor
Hasło dodatkowe: Skrabski, Józef (1975- ) Autor
Hasło dodatkowe: Szymańska, Magdalena (1981- ) Autor
Hasło dodatkowe: Tarandaitė, Dalia (1960- ) Autor
Hasło dodatkowe: Tur-Marciszuk, Katarzyna Autor
Hasło dodatkowe: Vasiliauskienė, Aušra (1972- ) Autor
Hasło dodatkowe: Wiercińska, Izabella (1961- ) Autor
Hasło dodatkowe: Winiewicz-Wolska, Joanna Autor
Hasło dodatkowe: Zdańkowska, Marta Autor
Hasło dodatkowe: Lebensztejn, Anna. Tłumaczenie
Hasło dodatkowe: Wolańska, Joanna. Tłumaczenie
Hasło dodatkowe: Gałązka, Robert . Tłumaczenie
Hasło dodatkowe: Muzeum Narodowe (Kraków) Wydawca pbl
Hasło dodatkowe - tytuł: Katalog wystawy (Muzeum Narodowe ; Kraków ; 2020)
ISBN: 978-83-7581-336-4 (oprawa twarda)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again