Form of Work
Artykuły
(25)
Książki
(18)
Publikacje naukowe
(13)
Druki ulotne
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Author
Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
(42)
Karolczak Kazimierz (1954- )
(3)
Michalski Czesław (1946- )
(3)
Bąk-Koczarska Celina (1926-2008)
(2)
Hampel Józef (1942-2016)
(2)
Jakimyszyn-Gadocha Anna (1979- )
(2)
Niechaj Małgorzata
(2)
Pochwała Stanisław (1968- )
(2)
Polek Krzysztof (1956- )
(2)
Ryl Robert
(2)
Sadowski Maciej (1971- )
(2)
Szczepańska Małgorzata
(2)
Wroński Józef Szymon
(2)
Zając Mieczysław (1919- )
(2)
Świątek Szczepan
(2)
Żółciak Jarosław
(2)
Arno Anna (1984- )
(1)
Bator Tomasz
(1)
Chrobaczyński Jacek (1948- )
(1)
Chudzio Hubert
(1)
Ciecieląg Jerzy
(1)
Cisowska Barbara
(1)
Csaba Lang Popesz
(1)
Drewniak Łukasz (1971- )
(1)
Duch-Dyngosz Marta
(1)
Dziadzio Andrzej (1959- )
(1)
Gąsowski Tomasz (1947- )
(1)
Głowacki Paweł (1965- )
(1)
Hamarnik Piotr (1985- )
(1)
Hapanowicz Piotr
(1)
Janusz Robert (1964- )
(1)
Jaśko-Sroka Joanna
(1)
Jodłowiec-Dziedzic Anna (1959- )
(1)
Jureczko Andrzej (?-2020)
(1)
Kania Marcin (1975- )
(1)
Kargol Anna (1973- )
(1)
Kiryk Feliks (1933- )
(1)
Kornaś Tadeusz
(1)
Kowalik Justyna (1979- )
(1)
Kozińska-Witt Hanna (1957- )
(1)
Kudła Lucyna
(1)
Leśniak Franciszek (1953- )
(1)
Makowski Krzysztof (1956- )
(1)
Mazur Janina
(1)
Małecki Jan Marian (1926-2017)
(1)
Meus Konrad (1981- )
(1)
Mikulski Krzysztof (1960- )
(1)
Noga Zdzisław (1961- )
(1)
Nowarski Czesław (1945- )
(1)
Nowicka Justyna
(1)
Pakuła Mateusz (1983- )
(1)
Pilarczyk Władysław (1931-2015)
(1)
Polonsky Antony (1940- )
(1)
Popiołek Bożena (1962- )
(1)
Rajman Jerzy (1962- )
(1)
Rogoż Michał
(1)
Rysova Eva
(1)
Różycki Tomasz (1970- )
(1)
Skotnicki Aleksander B. (1948- )
(1)
Skrobiszewska Ewa (1953- )
(1)
Sroka Mateusz (1986- )
(1)
Sroka Tomasz Łukasz
(1)
Szczerba Michał (1977- )
(1)
Szula Wiesław
(1)
Targoń Joanna
(1)
Trojański Piotr (1968- )
(1)
Tyrański Władysław (1952- )
(1)
Wilczyński Marek (1959- )
(1)
Wojtunik Elwira
(1)
Wroński Tomasz
(1)
Zakrocki Patryk (1974- )
(1)
Zamoyski Grzegorz (1957- )
(1)
Zapalec Anna
(1)
Łukaszczyk Marta
(1)
Śliż-Marciniec Małgorzata (1974- )
(1)
Żaliński Henryk (1938- )
(1)
Żurek Sławomir Jacek (1967- )
(1)
Year
2010 - 2019
(25)
2000 - 2009
(19)
Time Period of Creation
2001-
(14)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Country
Poland
(41)
Hungary
(2)
unknown (l0)
(2)
Germany
(1)
Language
Polish
(40)
German
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Żydzi
(19)
Stosunki etniczne
(5)
Masoneria
(4)
Organizacje
(4)
Historia
(3)
Leo, Juliusz Franciszek
(3)
Samorząd miejski
(3)
Biblioteka Naukowa Polskiej Akademii Umiejętności i Polskiej Akademii Nauk (Kraków)
(2)
Epidemie
(2)
Fijałek, Jan Nepomucen
(2)
Geologia
(2)
Instytut Historii i Archiwistyki (Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej ; Kraków)
(2)
Izba Przemysłowo-Handlowa (Kraków)
(2)
Kamieniołom Liban (Kraków ; obszar)
(2)
Kawiarnie i cukiernie
(2)
Kluby sportowe
(2)
Kościół Matki Bożej Nieustającej Pomocy (Kraków ; Podgórze)
(2)
Kościół św. Józefa (Kraków, Rynek Podgórski)
(2)
Prezydent miasta
(2)
Regionalizm
(2)
Rzemiosło
(2)
Sejmik Małopolskich Stowarzyszeń Regionalnych
(2)
Sport
(2)
Syjonizm
(2)
Zubrzycki, Jan Sas
(2)
Alija
(1)
Antysemityzm
(1)
Archiwa
(1)
Archiwistyka
(1)
Armia Austro-Węgier
(1)
Armia Polska we Francji (1917-1919)
(1)
Autonomia (politologia)
(1)
Berska, Barbara
(1)
Bioetyka
(1)
Cechy (rzemiosło)
(1)
Elita społeczna
(1)
Etyka chrześcijańska
(1)
Etyka społeczna
(1)
Getto krakowskie
(1)
Goldman, Marcel
(1)
Gospodarka komunalna
(1)
Gospodarka odpadami
(1)
Historiografia
(1)
Historycy
(1)
Holokaust
(1)
Hotele
(1)
I Liceum Ogólnokształcące im. Marcina Wadowity (Wadowice)
(1)
I wojna światowa (1914-1918)
(1)
II wojna światowa (1939-1945)
(1)
Inscenizacja
(1)
Iwańska, Katarzyna
(1)
Jubileusz 750-lecia lokacji miasta
(1)
Kiryk, Feliks
(1)
Komunalna Kasa Oszczędności Miasta Krakowa
(1)
Ludność
(1)
Miejskie Przedsiębiorstwo Oczyszczania (Kraków)
(1)
Mniejszości narodowe
(1)
Narodowy Stary Teatr im. Heleny Modrzejewskiej (Kraków)
(1)
Nieruchomości
(1)
Ocaleni z Holokaustu
(1)
Oczyszczanie miasta
(1)
Odzyskanie niepodległości przez Polskę (1918)
(1)
Polacy
(1)
Polacy za granicą
(1)
Polska Organizacja Wojskowa
(1)
Polskie Towarzystwo Historyczne (Warszawa)
(1)
Postawy
(1)
Powstanie listopadowe (1830-1831)
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Rada Miejska (Kraków)
(1)
Ruchy niepodległościowe
(1)
Różycki, Tomasz
(1)
Socjalizm
(1)
Sroka, Mateusz
(1)
Sroka, Łukasz Tomasz
(1)
Stara Synagoga (Muzeum Historyczne Miasta Krakowa)
(1)
Stowarzyszenie Rękodzielników Żydowskich Szomer Umonim (Kraków)
(1)
Szkolnictwo
(1)
Teatr polski
(1)
Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej (Kraków)
(1)
Urząd Miasta Krakowa
(1)
Wincenty Kadłubek
(1)
Wisz, Walenty
(1)
Wisz, Wit
(1)
Wojsko Polskie (1918-1939)
(1)
Wystawy historyczne
(1)
Zbiory archiwalne
(1)
Ścieżki edukacyjne
(1)
Ślipko, Tadeusz
(1)
Świadomość społeczna
(1)
Święci i błogosławieni
(1)
Żaliński, Henryk
(1)
Żołnierze
(1)
Subject: work
1914 : zdarzyło się w Krakowie
(1)
Dwanaście stacji
(1)
Dzieje i kultura Żydów w Wadowicach w latach 1864-1945
(1)
Historia Polonorum...
(1)
Polskie korzenie Izraela
(1)
Subject: time
1901-2000
(28)
1801-1900
(21)
2001-
(16)
1901-1914
(7)
1914-1918
(6)
1918-1939
(6)
1939-1945
(5)
1701-1800
(4)
1945-1989
(2)
1989-2000
(2)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(36)
Galicja (kraina historyczna)
(3)
Kraków (woj. małopolskie ; okręg)
(3)
Małopolska
(3)
Podgórze (Kraków ; część miasta)
(3)
Bonarka (Kraków ; część miasta)
(2)
Wadowice (pow. wadowicki)
(2)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Bieżanów (Kraków ; część miasta)
(1)
Izrael
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Lwów (Ukraina, obw. lwowski)
(1)
Nowy Sącz (pow. Nowy Sącz)
(1)
Polska
(1)
Tel Awiw-Jafa (Izrael)
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Genre/Form
Artykuł z pracy zbiorowej
(7)
Artykuł problemowy
(6)
Artykuł z czasopisma naukowego
(5)
Materiały konferencyjne
(4)
Artykuł z czasopisma historycznego
(3)
Monografia
(3)
Referat
(3)
Artykuł z czasopisma o sztuce
(2)
Biografia
(2)
Kalendarium
(2)
Recenzja
(2)
Recenzja literacka
(2)
Recenzja naukowa
(2)
Wywiad dziennikarski
(2)
Źródła historyczne
(2)
Antologia
(1)
Artykuł z czasopisma bibliologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma muzealnego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(1)
Biogram
(1)
Katalog wystawy
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Księgi pamiątkowe
(1)
Opracowanie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Recenzja teatralna
(1)
Sprawozdanie z konferencji
(1)
Domain
Historia
(20)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(7)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Nauka i badania
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(4)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(2)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Religia i duchowość
(1)
44 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: [1914 : zdarzyło się w Krakowie - recenzja] / Łukasz Tomasz Sroka.
Wariant tytułu: Tysiąc dziewięćset czternasty : zdarzyło się w Krakowie.
Adnotacja: Zawiera recenzję książki: 1914 : zdarzyło się w Krakowie / Barbara Berska. - Kraków ; Warszawa, 2015.
Temat: Berska, Barbara. 1914 : zdarzyło się w Krakowie
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma o sztuce
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja naukowa
Cytata bibliograficzna: Rocznik Krakowski. - 0080-3499. - T. 83 (2017), s. 286-287
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Czas przypomnieć zapomnianych krakowian / Łukasz Tomasz Sroka.
Seria: Tematy na Piątek
Adnotacja: Tekst wspomnieniowy z okazji jublieuszu 750 lecia lokacji Krakowa.
Temat: Jubileusz 750-lecia lokacji miasta (2007 ; Kraków)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2007, nr 70 (23 III), dod. Kraków, s. 9, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Dwa obrazy z dziejów krakowskiego wolnomularstwa / Łukasz Tomasz Sroka.
Adnotacja: Fragm. książki "Sprawiedliwi chcą być doskonali"
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Masoneria - historia - Polska
Temat: Organizacje
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Ars Regia. - R. 12 (2010), nr 19, s. 225-233
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Dzieje i kultura Żydów w Wadowicach w latach 1864-1945, Akademia Ignatianum w Krakowie, Katarzyna Iwańska, Wydawnictwo WAM, Kraków 2016 / Łukasz Tomasz Sroka ; Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie. Instytut Historii i Archiwistyki.
Adnotacja: Zawiera recenzję książki: Dzieje i kultura Żydów w Wadowicach w latach 1864-1945 / Katarzyna Iwańska. - Kraków, 2016.
Temat: Iwańska, Katarzyna (historyk). Dzieje i kultura Żydów w Wadowicach w latach 1864-1945
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Żydzi
Temat: Wadowice (pow. wadowicki)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja naukowa
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Cytata bibliograficzna: // Wadoviana. - Nr 20 (2017), s. 189-192
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/81235513 (Zobacz w Polonie)
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1355283 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Kronika życia naukowego Instytutu Historii 2006-2007 / oprac. Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: Instytut Historii i Archiwistyki (Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej ; Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Historia - szkolnictwo wyższe - Polska
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Kalendarium
Cytata bibliograficzna: // Annales Academiae Paedagogicae Cracoviensis. Studia Historica. - [Nr] 7 (2008), s. 226-233.
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Kronika życia naukowego Instytutu Historii 2007-2008 / oprac. Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: Instytut Historii i Archiwistyki (Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej ; Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Historia - szkolnictwo wyższe - Polska
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Kalendarium
Cytata bibliograficzna: // Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. Studia Historica. - [Nr] 8 (2009), s. 303-309
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: "Masonica" księdza Jana Nepomucena Fijałka w zbiorach Biblioteki Naukowej PAU i PAN / Łukasz Tomasz Sroka.
Uwaga: Streszcz. w jęz. ang.
Temat: Fijałek, Jan Nepomucen (1864-1936)
Temat: Biblioteka Naukowa Polskiej Akademii Umiejętności i Polskiej Akademii Nauk (Kraków)
Temat: Masoneria - historia - Polska
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma bibliologicznego
Cytata bibliograficzna: // Rocznik Biblioteki Naukowej PAU i PAN w Krakowie. - R. 52 (2007), s. 391-397
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Młodzież żydowska w wadowickim gimnazjum / Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: I Liceum Ogólnokształcące im. Marcina Wadowity (Wadowice)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Szkolnictwo
Temat: Wadowice (pow. wadowicki) - szkolnictwo i oświata
Cytata bibliograficzna: W: Wadowickie Gimnazjum oraz Liceum - znane i nieznane / red. nauk. Kazimierz Karolczak, Jacek Popiel, Konrad Meus. - Wadowice, 2016. - S. 39-53
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Nie tylko my potrafimy się zabawić : (historia Krakowa widziana z hotelowego okna) / Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: 2001-
Temat: 1801-1900
Temat: Hotele
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2007, nr 215, dod. Kraków, s. 13
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Samorząd krakowski w czasach prezydenta Juliusza Lea / Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: Leo, Juliusz Franciszek (1861-1918)
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1901-2000
Temat: Prezydent miasta
Temat: Samorząd miejski
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Materiały konferencyjne
Gatunek, rodzaj, forma: Referat
Gatunek, rodzaj, forma: Biogram
Cytata bibliograficzna: W: Prezydent Juliusz Leo i Kraków jego czasów / pod redakcją Zdzisława Nogi ; Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Instytut Historii i Archiwistyki. - Kraków, 2018. - S. 67-90
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Sejmik Małopolskich Stowarzyszeń Regionalnych : Kraków, 1 grudzień 2006 r. / Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: Sejmik Małopolskich Stowarzyszeń Regionalnych (1 ; 2006 ; Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Regionalizm
Temat: Małopolska - kultura - organizacje
Gatunek, rodzaj, forma: Sprawozdanie z konferencji
Cytata bibliograficzna: // Roczniki Ludowego Towarzystwa Naukowo-Kulturalnego. - Nr 8 (2008), s. 317-318
No cover
Book
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Sprawiedliwi chcą być doskonali : z dziejów wolnomularstwa w Krakowie od XVIII wieku do współczesności / Łukasz Tomasz Sroka ; Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa.
Adres wydawniczy: Kraków : Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, 2010.
Opis fizyczny: 309, [1] s., [12] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 20 cm.
Seria: Biblioteka Krakowska
Uwaga: Bibliogr. s. 258-280. Indeks.
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Masoneria - organizacje - Polska
Temat: Organizacje
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
ISBN: 978-83-89131-64-5
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Szanse i bariery rozwoju rzemiosła żydowskiego w dziewiętnastowiecznym Krakowie / Łukasz Tomasz Sroka.
Uwaga: Bibliografia na stronach 49-50.
Temat: 1801-1900
Temat: Rzemiosło
Temat: Żydzi
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Galicja : mozaika nie tylko narodowa : tom studiów. T. 4 / pod redakcją Urszuli Jakubowskiej. - Warszawa, 2017. - s. 34-50
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb5910105 (Przejdź do książki zawierającej ten artykuł)
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Wpływ socjalizmu na społeczność Żydów krakowskich (przed 1939 rokiem) / Łukasz Tomasz Sroka
Temat: 1901-1914
Temat: 1801-1900
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Socjalizm
Temat: Żydzi
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Referat
Cytata bibliograficzna: W: Lewicowy Kraków w okresie międzywojennym. - Kraków, 2017. - S. 190-202.
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Źródła do badań nad historią epidemii i profilaktyki przeciwepidemicznej w miastach na przykładzie Krakowa i Lwowa w XIX wieku / Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: 1801-1900
Temat: Epidemie
Temat: Profilaktyka zdrowotna
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Cytata bibliograficzna: W: Epidemie w dziejach Europy : konsekwencje społeczne, gospodarcze i kulturowe / redakcja naukowa Krzysztof Polek, Łukasz Tomasz Sroka. - Kraków, 2016. - S. 266-289
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Źródła do historii Żydów krakowskich w XIX i pierwszej połowie XX wieku w zbiorach archiwów lwowskich /Łukasz Tomasz Sroka
Uwaga: Bibliografia na stronach: 268-269.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Archiwa
Temat: Zbiory archiwalne
Temat: Żydzi
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Galicja (kraina historyczna)
Temat: Lwów (Ukraina, obw. lwowski)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma muzealnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Źródła historyczne - historia
Cytata bibliograficzna: // Krzysztofory : zeszyty naukowe Muzeum Historycznego Miasta Krakowa. - 0137-3129. - [T.] 35 (2017), s. 263-269
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Żydzi krakowscy w Drugiej Rzeczypospolitej / Łukasz Tomasz Sroka.
Temat: 1918-1939
Temat: 1939-1945
Temat: 1901-2000
Temat: Żydzi
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Referat
Cytata bibliograficzna: W: Krakowianie w Drugiej Rzeczypospolitej : materiały z sesji naukowej 21 kwietnia 2018 roku / pod redakcją Zdzisława Nogi ; Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, Muzeum Historyczne Miasta Krakowa. - Kraków, 2019. - S. 101-128
No cover
Article
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Żydzi podgórscy : kondycja społeczna i ekonomiczna / Łukasz Tomasz Sroka.
Uwaga: Streszcz. w jęz. ang.
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Żydzi
Temat: Stosunki etniczne
Temat: Podgórze (Kraków ; część miasta)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma o sztuce
Cytata bibliograficzna: // Rocznik Krakowski. - T. 72 (2006), s. 173-180
No cover
Book
In basket
Autor: Sroka Łukasz Tomasz (1979- )
Tytuł: Żydzi w Krakowie : studium o elicie miasta 1850-1918 / Łukasz Tomasz Sroka.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe Akademii Pedagogicznej, 2008.
Opis fizyczny: 239, [5] s., [8] s. tabl. : il. ; 21 cm.
Seria: Prace Monograficzne / Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Uwaga: Bibliografia na stronach: 204-226 i przy biogramach. - Indeks.
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Elita społeczna
Temat: Mniejszości narodowe
Temat: Stosunki etniczne
Temat: Żydzi
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Monografia
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again