Form of Work
Książki
(15)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Artykuły
(5)
Mapy
(5)
Poradniki i przewodniki
(2)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Author
Kryciński Stanisław (1954- )
(25)
Bażela Magdalena
(2)
Bilska Joanna Felicja
(2)
Kamińska Anna (kartograf)
(2)
Kryciński Jarosław
(2)
Kryciński Michał
(2)
Lodzińska Ewa (1963- )
(2)
Malik Krystyna
(2)
Szymanderska Hanna (1944-2014)
(2)
Talacha Jarosław
(2)
Walczak Maja
(2)
Wieczorek Marzena (1964- )
(2)
Wieczorek Waldemar
(2)
Borkowska Beata
(1)
Borkowski Sebastian
(1)
Borkowski Sebastian (kartograf)
(1)
Cempa Celina
(1)
Czapiewska Ewa
(1)
Czapiewski Konrad
(1)
Czapiewski Konrad (1979- )
(1)
Dańko Ireneusz
(1)
Długaszek Rafał
(1)
Gala Marcin
(1)
Jankowski Kazimierz (1962- )
(1)
Kardaś Piotr
(1)
Kobus Krzysztof
(1)
Krukar Wojciech
(1)
Krzywda Piotr (1951- )
(1)
Lamparska Joanna
(1)
Luboński Paweł
(1)
Majerczak Jacek
(1)
Marcinkowska Katarzyna (1978- )
(1)
Mazurkiewicz Andrzej (fotograf)
(1)
Mościcki Bogdan
(1)
Mędrzycki Łukasz
(1)
Nadstawna Anna (1977- )
(1)
Olej-Kobus Anna
(1)
Olszański Tadeusz Andrzej (1950- )
(1)
Pol Wincenty (1807-1872)
(1)
Skrok Zbigniew
(1)
Stalęga Katarzyna
(1)
Swianiewicz Michał
(1)
Tomasiewicz Janusz
(1)
Wtasiuk Urszula
(1)
Zakrzewski Adam (kartograf)
(1)
Year
2020 - 2022
(6)
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(5)
Time Period of Creation
2001-
(13)
Country
Poland
(25)
Language
Polish
(25)
Subject
Cerkwie
(10)
Łemkowie
(8)
Akcja "Wisła" (1947-1950)
(4)
II wojna światowa (1939-1945)
(4)
Wysiedlanie
(3)
Kościół Greckokatolicki w Polsce
(2)
Architektura polska
(1)
Architektura sakralna
(1)
Budownictwo drewniane
(1)
Cmentarze żydowskie
(1)
Emigracja
(1)
Etymologia
(1)
Grupy etniczne
(1)
Górale
(1)
I wojna światowa (1914-1918)
(1)
Kampania wrześniowa (1939)
(1)
Kryciński, Stanisław
(1)
Nazwy miejscowe
(1)
Osadnictwo
(1)
Pisarze łemkowscy
(1)
Synagogi
(1)
Sztuka sakralna
(1)
Wyposażenie świątyń
(1)
Zabytki sakralne
(1)
Życie codzienne
(1)
Żydzi
(1)
Subject: time
1901-2000
(12)
1801-1900
(8)
2001-
(7)
1701-1800
(5)
1601-1700
(4)
1939-1945
(4)
1945-1989
(4)
1501-1600
(3)
1914-1918
(3)
1989-2000
(3)
1301-1400
(2)
1401-1500
(2)
1901-1914
(2)
1918-1939
(2)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
Subject: place
Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
(10)
Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
(8)
Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
(7)
Beskid Niski (góry)
(6)
Karpaty (góry)
(6)
Małopolska
(5)
Polska (część południowa)
(5)
Beskid Sądecki (góry)
(3)
Klimkówka (pow. gorlicki)
(2)
Nowy Targ (pow. nowotarski ; okolice)
(2)
Polska
(2)
Administracja apostolska Łemkowszczyzny (obszar)
(1)
Babia Góra (Beskid Żywiecki)
(1)
Biecz (woj. małopolskie, pow. gorlicki, gm. Biecz)
(1)
Gmina Łabowa (woj. małopolskie, pow. nowosądecki)
(1)
Karpaty Zachodnie (góry)
(1)
Krzeszów (pow. suski)
(1)
Nowy Targ (pow. nowotarski ; okręg)
(1)
Osiek (pow. oświęcimski)
(1)
Podkarpacie Północne
(1)
Pustynia Błędowska
(1)
Sucha Beskidzka (pow. suski)
(1)
Słowacja
(1)
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(6)
Mapy
(4)
Przewodnik turystyczny
(4)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(2)
Album
(1)
Artykuł publicystyczny
(1)
Artykuł z gazety
(1)
Mapa turystyczna
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Historia
(16)
Architektura i budownictwo
(7)
Etnologia i antropologia kulturowa
(5)
Podróże i turystyka
(4)
Religia i duchowość
(2)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Literaturoznawstwo
(1)
25 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Dawna Klimkówka / Stanisław Kryciński.
Temat: 1301-1400
Temat: 1401-1500
Temat: 1501-1600
Temat: 1601-1700
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Klimkówka (pow. gorlicki)
Cytata bibliograficzna: // Magury. - 2004, s. 123-134
No cover
Article
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Jak to z Bieczem było / Stanisław Kryciński.
Adnotacja: Hipoteza o węgierskim pochodzeniu pewnych nazw karpackich.
Temat: Nazwy miejscowe
Temat: Etymologia
Temat: Beskid Niski (góry)
Temat: Beskid Sądecki (góry)
Temat: Biecz (woj. małopolskie, pow. gorlicki, gm. Biecz)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okolice)
Cytata bibliograficzna: // Magury. - 2002, s. 84-90
No cover
Article
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: O cerkwiach w Klimkówce słów kilka / Stanisław Kryciński.
Adnotacja: Historia nieistniejących cerkwi w Klimkówce.
Temat: 1701-1800
Temat: 1914-1918
Temat: 1901-2000
Temat: 1801-1900
Temat: Cerkwie
Temat: Klimkówka (pow. gorlicki)
Cytata bibliograficzna: // Magury. - 2005, s. 30-34
No cover
Article
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Wysiedlenia Łemków w latach 1944-1947 z powiatów nowosądeckiego i gorlickiego / Stanisław Kryciński.
Uwaga: Bibliografia strona 32.
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: Łemkowie
Temat: Akcja "Wisła" (1947-1950)
Temat: II wojna światowa (1939-1945)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł publicystyczny
Cytata bibliograficzna: // Sądeczanin. Historia. - Nr 1/2019, s. 22-32
No cover
Map
In basket
Tytuł: Zabytkowe cerkwie południowo-wschodniej Polski 1:300 000 / oprac. Stanisław Kryciński ; Oficyna Wydawnicza "Rewasz".
Wydanie: Wyd. 4. popr.
Adres wydawniczy: Piastów : Oficyna Wydawnicza "Rewasz", cop. 2011.
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; ark. 46x64 cm, złoż. 23x11 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Mapa poboczna: Grekokatolicka Diecezja Przemyska w granicach z 1939 r. na tle współczesnych podziałów administracyjnych, 1:1 200 000, 15x21 cm.
Uwaga: Recto: fot. cerkwi.
Uwaga: Verso: inform. o cerkwiach.
Temat: Cerkwie
Temat: Karpaty (góry)
Temat: Polska (część południowa)
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Mapy
Hasło dodatkowe: Kryciński, Stanisław (1954- ). Oprac.
ISBN: 978-83-62460-03-8
No cover
Map
In basket
Tytuł: Zabytkowe cerkwie południowo-wschodniej Polski 1:300 000 / oprac. Stanisław Kryciński ; Oficyna Wydawnicza "Rewasz".
Wydanie: Wyd. 5. popr.
Adres wydawniczy: Piastów : Oficyna Wydawnicza Rewasz, cop. 2012.
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; ark. 46x64 cm, złoż. 23x11 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Mapa poboczna: Grekokatolicka Diecezja Przemyska w granicach z 1939 r. na tle współczesnych podziałów administracyjnych, 1:1 200 000, 15x21 cm.
Uwaga: Recto: fot. cerkwi.
Uwaga: Verso: inform. o cerkwiach.
Temat: Cerkwie
Temat: Karpaty (góry)
Temat: Polska (część południowa)
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Mapy
Hasło dodatkowe: Kryciński, Stanisław (1954- ). Oprac.
ISBN: 978-83-62460-28-1
No cover
Map
In basket
Tytuł: Zabytkowe cerkwie południowo-wschodniej Polski / oprac. całości Stanisław Kryciński ; mapę rys. Stanisław, Jarosław i Michał Krycińscy ; Oficyna Wydawnicza "Rewasz".
Wydanie: Wyd. 3. popr. i uaktual.
Adres wydawniczy: Pruszków : Rewasz, 2008.
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; ark. 47x64 cm, złoż. 16x11 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Cerkwie oznaczono winietkami.
Uwaga: Mapa poboczna: Grekokatolicka Diecezja Przemyska w granicach z 1939 r. na tle współczesnych podziałów administracyjnych, 1:1 200 000, 15x21 cm.
Uwaga: Recto: fot. cerkwi.
Uwaga: Verso: inform. o cerkwiach w porządku wg powiatów.
Temat: Cerkwie
Temat: Karpaty (góry)
Temat: Polska (część południowa)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapy
Hasło dodatkowe: Kryciński, Stanisław (1954- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Kryciński, Jarosław. Rys.
Hasło dodatkowe: Kryciński, Michał. Rys.
ISBN: 978-83-89188-75-5
No cover
Map
In basket
Tytuł: Zabytkowe cerkwie południowo-wschodniej Polski / oprac. Stanisław, Jarosław i Michał Krycińscy.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Stanisław Kryciński, 2003.
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; 46x63 cm, złoż. 16x11 cm.
Uwaga: Tyt. z panela.
Uwaga: Na odwr. ark.: spis cerkwi wg powiatów.
Uwaga: Na ark. fot. cerkwi.
Temat: Cerkwie
Temat: Polska (część południowa)
Temat: Karpaty (góry)
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Mapy
Hasło dodatkowe: Kryciński, Stanisław (1954- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Kryciński, Jarosław. Oprac.
Hasło dodatkowe: Kryciński, Michał. Oprac.
ISBN: 83-85531-12-2
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna : czas wojny i pokoju / Stanisław Kryciński.
Wariant tytułu: Czas wojny i pokoju.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Wydawnictwo Libra PL, 2018.
Opis fizyczny: 332, [2] strony : faksymilia, fotografie, mapy, portrety ; 23 cm.
Uwaga: Kontynuacja publikacji pt.: Łemkowszczyzna : po obu stronach Karpat.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 330-332.
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Łemkowie
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Temat: Beskid Niski (góry)
Temat: Beskid Sądecki (góry)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okręg)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Libra PL. Wydawca pbl.
ISBN: 978-83-63526-68-9
No cover
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna : czas wojny i pokoju. [2] / Stanisław Kryciński.
Wydanie: Wydanie II, poprawione.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Libra, 2020.
Opis fizyczny: 332, [3] strony : faksymilia, fotografie, mapy, portrety ; 23 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach329-332.
Temat: Kościół Greckokatolicki w Polsce
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: I wojna światowa (1914-1918)
Temat: Emigracja
Temat: Grupy etniczne
Temat: Łemkowie
Temat: Pisarze łemkowscy
Temat: Życie codzienne
Temat: Administracja apostolska Łemkowszczyzny (obszar)
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Libra PL Wydawca pbl
ISBN: 978-83-956788-7-5 (oprawa twarda)
No cover
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna : po obu stronach Karpat / Stanisław Kryciński.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Libra, 2016.
Opis fizyczny: 318, [2] strony : ilustracje ; 23 cm.
Uwaga: Bibliogrrafia strony 316-319.
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny) - historia
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Libra PL. pbl
ISBN: 978-83-63526-82-5
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna nieutracona. [3] / Stanisław Kryciński.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Wydawnictwo Libra PL, 2018.
Uwaga: Kontynuacja publikacji pt.: t. 1: Łemkowszczyzna: po obu stronach Karpat, t. 2: Łemkowszczyzna: czas wojny i pokoju.
Uwaga: Oznaczenie tomu w postaci gwiazdki na grzbiecie książki.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 276-277.
Uwaga: Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Akcja "Wisła" (1947-1950)
Temat: II wojna światowa (1939-1945)
Temat: Kampania wrześniowa (1939)
Temat: Wysiedlanie
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Temat: Słowacja
Hasło dodatkowe: Libra PL. Wydawca pbl.
ISBN: 978-83-63526-42-9
No cover
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna nieutracona. [3] / Stanisław Kryciński.
Wydanie: Wydanie I.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Libra PL, 2018.
Opis fizyczny: 277, [3] strony : fotografie, ilustracje, mapy, portrety ; 23 cm.
Uwaga: Oznaczenie tomu w postaci gwiazdki na grzbiecie książki, t. 1: Łemkowszczyzna : po obu stronach Karpat, t. 2: Łemkowszczyzna : czas wojny i pokoju.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 276-277.
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: II wojna światowa (1939-1945)
Temat: Akcja "Wisła" (1947-1950)
Temat: Łemkowie
Temat: Wysiedlanie
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Libra PL. Wydawca pbl
ISBN: 978-83-63526-42-9 (oprawa twarda)
No cover
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna nieutracona. [3] / Stanisław Kryciński.
Wydanie: Wydanie II.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Libra PL, 2021.
Opis fizyczny: 277, [3] strony : fotografie, mapy, portrety ; 23 cm.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 275-277.
Temat: Kościół Greckokatolicki w Polsce
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: II wojna światowa (1939-1945)
Temat: Akcja "Wisła" (1947-1950)
Temat: Łemkowie
Temat: Wysiedlanie
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Temat: Polska
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Libra PL Wydawca pbl
ISBN: 978-83-66699-17-5 (oprawa twarda)
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna po obu stronach Karpat / Stanisław Kryciński.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Libra, 2016.
Opis fizyczny: 318, [2] stron : ilustracje ; 21 cm.
Uwaga: Bibliografia, strony 316-[319].
Temat: 1901-2000
Temat: Łemkowie
Temat: Budownictwo drewniane
Temat: Cerkwie
Temat: Beskid Niski (góry)
Temat: Beskid Sądecki (góry)
Temat: Karpaty (góry)
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okolice)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Hasło dodatkowe: Libra PL.
ISBN: 978-83-63526-82-5
No cover
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Łemkowszczyzna. [1], Po obu stronach Karpat / Stanisław Kryciński.
Wydanie: Wydanie III, poprawione.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Libra, © 2021.
Opis fizyczny: 318, [2] strony : fotografie, ilustracje, mapy, portrety ; 23 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach 316-[319].
Temat: 1001-1100
Temat: 1101-1200
Temat: 1201-1300
Temat: 1301-1400
Temat: 1401-1500
Temat: 1501-1600
Temat: 1601-1700
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: Cerkwie
Temat: Łemkowie
Temat: Osadnictwo
Temat: Łemkowszczyzna (region etnograficzny)
Temat: Polska
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Hasło dodatkowe: Libra PL Wydawca pbl
ISBN: 978-83-66699-15-1 (oprawa twarda)
No cover
Article
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: W poszukiwaniu minionego czasu : o beskidzkich duchach / Stanisław Kryciński ; rozmawiał Ireneusz Dańko.
Adnotacja: Rozmowa z krajoznawcą Stanisławem Krycińskim o jego wędrówkach po Polsce południowo-wschodniej, m.in. Beskidzie Niskim.
Temat: Kryciński, Stanisław (1954- )
Temat: 2001-
Temat: 1901-2000
Temat: Łemkowie
Temat: Cerkwie
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Temat: Beskid Niski (góry)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z gazety
Gatunek, rodzaj, forma: Wywiad dziennikarski
Hasło dodatkowe: Dańko, Ireneusz. Wywiad
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Krakowska (Kraków, wyd. A). - 2020, nr 2 (3 I), s. 20-21
No cover
Book
In basket
Autor: Krzywda Piotr (1951- )
Tytuł: Bieszczady, Beskid Niski, Góry Sanocko-Turczańskie : album, atlas, przewodnik / [tekst Piotr Krzywda, Stanisław Kryciński].
Adres wydawniczy: Warszawa : ExpressMap Polska, 2007.
Opis fizyczny: 352 s. : il. kolor. ; 17x25 cm.
Seria: Górskie Vademecum
Uwaga: Indeksy.
Temat: Beskid Niski (góry)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Gorlice (woj. małopolskie ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Wydawnictwa popularne
Hasło dodatkowe: Kryciński, Stanisław (1954- ).
ISBN: 978-83-7546-000-1
No cover
Book
In basket
Autor: Kryciński Stanisław (1954- )
Tytuł: Zabytki kultury żydowskiej w Polsce : przewodnik / Stanisław Kryciński, Anna Olej-Kobus, Krzysztof Kobus.
Wariant tytułu: Przewodnik : zabytki kultury żydowskiej w Polsce.
Adres wydawniczy: Warszawa : Carta Blanca, 2011.
Opis fizyczny: [8], 368, [16] s. : il. ; 22 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 367-368. Indeks.
Adnotacja: Dot. m.in. zabytków żydowskich w Małopolsce.
Temat: 2001-
Temat: Żydzi
Temat: Synagogi
Temat: Cmentarze żydowskie
Temat: Małopolska - kultura - zabytki
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
Hasło dodatkowe: Olej-Kobus, Anna.
Hasło dodatkowe: Kobus, Krzysztof.
ISBN: 978-83-61444-97-8
No cover
Map
In basket
Tytuł: Zabytkowe cerkwie południowo-wschodniej Polski 1:300 000 / opracowanie Stanisław Kryciński ; opracowanie kartograficzne Michał Swianiewicz ; Oficyna Wydawnicza "Rewasz".
Wydanie: Wydanie VIII.
Adres wydawniczy: Piastów : Oficyna Wydawnicza Rewasz, © 2020.
Opis fizyczny: 1 mapa : wielobarwna ; arkusz 48x65 cm, złożona 17x11 cm.
Uwaga: Tytuł panelowy.
Uwaga: Mapa poboczna: Grekokatolicka Diecezja Przemyska w granicach z 1939 r. na tle współczesnych podziałów administracyjnych, 1:1 200 000, 13,5x20,5 cm.
Uwaga: Cerkwie zlokalizowane na mapie za pomocą winietek.
Uwaga: Recto: fotografie cerkwi.
Uwaga: Verso: tekst informacyjny; informacje o cerkwiach według powiatów i miejscowości.
Temat: 1501-1600
Temat: 1601-1700
Temat: 1701-1800
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Cerkwie
Temat: Zabytki sakralne
Temat: Polska (część południowa)
Temat: Karpaty Zachodnie (góry)
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Kryciński, Stanisław (1954- ) Opracowanie
Hasło dodatkowe: Swianiewicz, Michał Opracowanie
Hasło dodatkowe: Oficyna Wydawnicza "Rewasz" Instytucja sprawcza Wydawca pbl
ISBN: 978-83-8122-031-6
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again