Form of Work
Książki
(4)
Artykuły
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Author
Kirszak Jerzy (1968- )
(4)
Gałęzowski Marek (1972- )
(2)
Kalbarczyk Sławomir (1961- )
(2)
Dębski Jan (1946- )
(1)
Głowiński Tomasz
(1)
Hojarczyk Jerzy (1894-1946)
(1)
Igielski Rafał
(1)
Kapuścik Jerzy (1948- )
(1)
Koreś Daniel (1977- )
(1)
Korpała-Kirszak Ewa (1936-2011)
(1)
Lebel Mieczysław (1963- )
(1)
Piwowarska Danuta (1943- )
(1)
Prus Kazimierz (1951- )
(1)
Tuliński Arkadiusz
(1)
Witkowski Wiesław (1927- )
(1)
Wywiał Przemysław
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(5)
Subject
Legiony Polskie (1914-1917)
(2)
Wojsko
(2)
Armia Czerwona
(1)
Bitwy
(1)
Gałązka, Michał
(1)
Generałowie
(1)
II wojna światowa (1939-1945)
(1)
Kampania wrześniowa (1939)
(1)
Kultura
(1)
Slawistyka
(1)
Uniwersytet Jagielloński
(1)
Wehrmacht
(1)
Wojsko Polskie (1918-1939)
(1)
Związki Strzeleckie
(1)
Łużny, Ryszard
(1)
Subject: time
1901-2000
(5)
1939-1945
(2)
1801-1900
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(2)
Małopolska
(1)
Niemcy
(1)
Polska
(1)
Rosja
(1)
Trzetrzewina (pow. nowosądecki)
(1)
Wieliczka (pow. wielicki ; okręg)
(1)
ZSRR
(1)
Genre/Form
Biografia
(3)
Księgi pamiątkowe
(1)
Literatura polska
(1)
Literatura rosyjska
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Opracowanie
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Historia
(3)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(2)
5 results Filter
No cover
Article
In basket
No cover
Book
In basket
Tytuł: Z dziejów walk o niepodległość. T. 3 / [komitet redakcyjny Marek Gałęzowski (przewodniczący), Sławomir Kalbarczyk, Jerzy Kirszak, Daniel Koreś] ; Instytut Pamięci Narodowej - Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Pamięci Narodowej - Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu, 2015.
Opis fizyczny: 680 stron : ilustracje ; 25 cm.
Uwaga: Rozdziały lub artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami. Dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
Uwaga: Bibliografia przy pracach. Indeks.
Uwaga: Streszczenie angielskie przy pracach.
Temat: Legiony Polskie (1914-1917)
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: 1939-1945
Temat: II wojna światowa (1939-1945)
Temat: Wojsko
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Hasło dodatkowe: Gałęzowski, Marek (1972- ). Redakcja
Hasło dodatkowe: Kalbarczyk, Sławomir (1961- ). Redakcja
Hasło dodatkowe: Kirszak, Jerzy (1968- ). Redakcja
Hasło dodatkowe: Koreś, Daniel (1977- ). Redakcja
Hasło dodatkowe: Instytut Pamięci Narodowej. pbl.
ISBN: 978-83-7629-816-0
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/56220399 (Zobacz w Polonie)

Cytowania w:
No cover
Book
In basket
Tytuł: Bitewnym szlakiem września 1939 roku : polskie bitwy i boje w obronie Rzeczypospolitej / Tomasz Głowiński, Rafał Igielski, Mieczysław Lebel ; mapy i grafiki opracował Mieczysław Lebel ; [recenzenci: dr Jerzy Kirszak, dr Arkadiusz Tuliński].
Wariant tytułu: Polskie bitwy i boje w obronie Rzeczypospolitej
Adres wydawniczy: Warszawa ; Wrocław : Instytut Pamięci Narodowej - Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu, 2019.
Opis fizyczny: 293, [2] strony : ilustracje, mapy ; 31 cm.
Uwaga: Bibliografia, netografia na stronach 292-[294].
Temat: Armia Czerwona
Temat: Wehrmacht
Temat: Wojsko Polskie (1918-1939)
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: Bitwy
Temat: Kampania wrześniowa (1939)
Temat: Niemcy
Temat: Małopolska
Temat: ZSRR
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Opracowanie
Gatunek, rodzaj, forma: Publikacja bogato ilustrowana
Hasło dodatkowe: Głowiński, Tomasz. Autor
Hasło dodatkowe: Igielski, Rafał. Autor
Hasło dodatkowe: Lebel, Mieczysław (1963- ). Autor
Hasło dodatkowe: Kirszak, Jerzy (1968- ) Recenzja
Hasło dodatkowe: Tuliński, Arkadiusz Recenzja
Hasło dodatkowe: Instytut Pamięci Narodowej Wydawca pbl
ISBN: 978-83-8098-698-5 (oprawa twarda)
No cover
Book
In basket
Tytuł: Z dziejów walk o niepodległość. T. 2 / [kom. red. Marek Gałęzowski (przewodn.), Sławomir Kalbarczyk, Jerzy Kirszak] ; Instytut Pamięci Narodowej - Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Pamięci Narodowej - Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu, 2013.
Opis fizyczny: 572 s. : il. ; 25 cm.
Współwydane: Współwyd.: Związki Strzeleckie w obwodzie wielickim (1912-1914) / Jerzy Hojarczyk ; oprac. Przemysław Wywiał.
Uwaga: Bibliogr. przy biogramach. Indeks.
Temat: Legiony Polskie (1914-1917)
Temat: Związki Strzeleckie
Temat: 1901-1914
Temat: 1901-2000
Temat: Polska
Temat: Wieliczka (pow. wielicki ; okręg)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Hasło dodatkowe: Gałęzowski, Marek (1972- ). Red.
Hasło dodatkowe: Kalbarczyk, Sławomir (1961- ). Red.
Hasło dodatkowe: Kirszak, Jerzy (1968- ). Red.
Hasło dodatkowe: Wywiał, Przemysław. Oprac.
Hasło dodatkowe: Hojarczyk, Jerzy (1894-1946). Związki Strzeleckie w obwodzie wielickim (1912-1914)
Hasło dodatkowe: Instytut Pamięci Narodowej. pbl.
ISBN: 978-83-7629-422-3
No cover
Book
In basket
Tytuł: Polsko-wschodniosłowiańskie stosunki kulturowe : w dziesiątą rocznicę śmierci profesora Ryszarda Łużnego / pod red. Danuty Piwowarskiej, Ewy Korpały-Kirszak.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2010.
Opis fizyczny: 243, [3] s., [1] k. tabl. : il. kolor. ; 24 cm.
Seria: Rosja Myśl, Słowo, Obraz
Uwaga: Materiały z sesji nauk., 2008 r., Kraków.
Adnotacja: Zawiera m.in.: s. 121-124: Wiesław Witkowski. Moje wspomnienia o kolegach z lat studiów Ryszarda Łużnego; s. 125-128: Jan Dębski. "Rzymskie wakacje" z profesorem Ryszardem Łużnym; s. 129-135: Kazimierz Prus. Profesora Ryszarda Łużnego zainteresowania Fiodorem Tiutczewem; s. 137-149: Danuta Piotrowska. Profesora Ryszarda Łużnego badania nad stosunkami kulturowymi polsko-wschodniosłowiańskimi; s. 151-155: Jarzy Kapuścik. Ryszard Łużny - uczony, nauczyciel i wychowawca.
Uwaga: Streszcz. ang., ros. przy ref. Spis treści także ang., ros.
Temat: Łużny, Ryszard (1927-1998)
Temat: Uniwersytet Jagielloński. Wydział Filologiczny. Instytut Filologii Wschodniosłowiańskiej
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: Slawistyka
Temat: Kultura
Temat: Rosja
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Księgi pamiątkowe
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura polska - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura rosyjska - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Materiały konferencyjne
Hasło dodatkowe: Piwowarska, Danuta (1943- ). Redakcja
Hasło dodatkowe: Korpała-Kirszak, Ewa (1936-2011). Redakcja
Hasło dodatkowe: Kapuścik, Jerzy (1948- ). Autor
Hasło dodatkowe: Piwowarska, Danuta (1943- ). Autor
Hasło dodatkowe: Prus, Kazimierz (1951- ). Autor
Hasło dodatkowe: Dębski, Jan (1946- ). Autor
Hasło dodatkowe: Witkowski, Wiesław (1927- )
ISBN: 978-83-233-2860-5
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again