Form of Work
Artykuły
(12)
Książki
(4)
Mapy
(4)
Publikacje naukowe
(4)
Author
Kłapyta Piotr (1981- )
(20)
Zasadni Jerzy
(5)
Świąder Andrzej
(5)
Antoniak Piotr (1959- )
(1)
Cząstka-Kłapyta Justyna
(1)
Gądek Bogdan
(1)
Krzemień Kazimierz (1951- )
(1)
Lenartowicz Grzegorz
(1)
Melnik Jeremi
(1)
Year
2020 - 2022
(1)
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(6)
Time Period of Creation
2001-
(10)
Country
Poland
(19)
unknown (pol)
(1)
Language
Polish
(18)
English
(2)
Subject
Lodowce
(7)
Narciarstwo
(3)
Geomorfologia
(2)
Budowa geologiczna
(1)
Festiwal Huculski im. Stanisława Vincenza
(1)
Konkursy i festiwale kulturalne
(1)
Moreny
(1)
Osadnictwo
(1)
Osady lodowcowe
(1)
Panorama (widok)
(1)
Prawo wołoskie
(1)
Rzeźba terenu
(1)
Zejszner, Ludwik
(1)
Zmiany klimatyczne
(1)
Subject: time
2001-
(7)
1901-2000
(5)
1801-1900
(3)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Subject: place
Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
(10)
Tatry (góry)
(9)
Małopolska
(3)
Beskid Sądecki (góry)
(2)
Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
(2)
Nowy Targ (pow. nowotarski ; okolice)
(2)
Nowy Targ (pow. nowotarski ; okręg)
(2)
Sucha Beskidzka (pow. suski ; okolice)
(2)
Zakopane (pow. tatrzański ; okręg)
(2)
Babia Góra (Beskid Żywiecki)
(1)
Beskid Makowski (góry)
(1)
Beskid Mały (góry)
(1)
Beskid Wyspowy (góry)
(1)
Beskid Żywiecki (góry)
(1)
Gorce (góry)
(1)
Huculszczyzna (Ukraina ; region)
(1)
Karpaty Zachodnie (góry)
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Myślenice (pow. myślenicki ; okolice)
(1)
Pasmo Babiogórskie
(1)
Pasmo Jałowieckie (Beskid Makowski)
(1)
Pilsko (góra)
(1)
Podtatrze
(1)
Rabka-Zdrój (pow. nowotarski ; okolice)
(1)
Tatry Zachodnie (góry)
(1)
Wadowice (pow. wadowicki ; okolice)
(1)
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Genre/Form
Artykuł problemowy
(8)
Mapa turystyczna
(7)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(6)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(6)
Artykuł z czasopisma naukowego
(4)
Artykuł z czasopisma geograficznego
(3)
Artykuł przeglądowy
(2)
Artykuł z czasopisma akademickiego
(1)
Artykuł z czasopisma historycznego
(1)
Mapy
(1)
Domain
Geografia i nauki o Ziemi
(10)
Podróże i turystyka
(5)
Historia
(3)
Nauka i badania
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Kultura i sztuka
(1)
20 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Lodowce gruzowe : tajemnicze formy z ostatniego zlodowacenia Tatr / Piotr Kłapyta.
Temat: Lodowce - geologia
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2012, nr 1, s. 50-52
No cover
Book
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Panoramy górskie. Z. 1, Beskid Śląski i Żywiecki / Piotr Kłapyta.
Wariant tytułu: Beskid Śląski i Żywiecki.
Adres wydawniczy: Kraków : Centralny Ośrodek Turystyki Górskiej PTTK, 2007.
Opis fizyczny: 40 s. : il. ; 11x22 cm.
Temat: Beskid Żywiecki (góry) - turystyka
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
ISBN: 978-83-89819-47-5
No cover
Book
In basket
No cover
Book
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Panoramy górskie. Z. 3, Gorce i Beskid Sądecki / Piotr Kłapyta.
Wariant tytułu: Gorce i Beskid Sądecki.
Adres wydawniczy: Kraków : Centralny Ośrodek Turystyki Górskiej PTTK, 2011.
Opis fizyczny: 40 s. : il. ; 12x23 cm.
Temat: Beskid Sądecki (góry)
Temat: Gorce (góry)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okręg)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
ISBN: 978-83-62473-01-4
No cover
Book
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Panoramy górskie. Z. 3, Gorce i Beskid Sądecki / Piotr Kłapyta.
Adres wydawniczy: Kraków : Centralny Ośrodek Turystyki Górskiej PTTK, 2011
Opis fizyczny: 40 s. : il. ; 12x23 cm
Temat: Beskid Sądecki (góry)
Temat: Nowy Sącz (pow. nowosądecki ; okolice)
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okręg)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapy
No cover
Article
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Reliktowe wały lodowo-morenowe w zachodniej części Cyrku Pyszniańskiego, Tatry Zachodnie / Piotr Kłapyta.
Temat: Moreny
Temat: Rzeźba terenu
Temat: Osady lodowcowe
Temat: Tatry Zachodnie (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma geograficznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Cytata bibliograficzna: // Prace Geograficzne (Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej Uniwersytetu Jagiellońskiego). - Z. 120 (2008), s. 65-78
Wersja elektroniczna: http://www.pg.geo.uj.edu.pl/documents/3189230/4666249/2008_120_65-78.pdf/44fbcfb0-90e5-4bbd-9050-7b6b85f73b23
No cover
Article
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Zarys budowy geologicznej Karpat w rejonie Rabki-Zdroju / Piotr Kłapyta.
Temat: Budowa geologiczna
Temat: Rabka-Zdrój (pow. nowotarski ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Cytata bibliograficzna: // Zeszyty Rabczańskie. - 2353-4303. - Nr 3/4 (2015/2016), s. 329-336.
No cover
Map
In basket
Tytuł: Zimą do Małopolski / rys. mapy Piotr Kłapyta wg koncepcji J. W.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskapresse. Oddział Prasa Krakowska [etc.], [2009].
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; ark. 67x97 cm, złoż. 23x14 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Panorama w orientacji S.
Uwaga: Rzeźba terenu: punkty wysokości, cieniowany widok z lotu ptaka.
Uwaga: Verso: stacje narciarskie Małopolski, inform. turyst.-narciarski z fot., rys. tras narciarskich.
Uwaga: Panel: "Gazeta Krakowska".
Uwaga: Mapa wykonana we współpr. i na zlec. Województwa Małopolskiego oraz przy współpr. z Małopolską Organizacją Turystyczną.
Temat: Narciarstwo
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Rys.
No cover
Article
In basket
Autor: Cząstka-Kłapyta Justyna
Tytuł: Festiwal Huculski / Justyna Cząstka-Kłapyta, Piotr Kłapyta.
Adnotacja: Bieżąca międzynarodowa edycja festiwali pt. "Słowiańska Atlantyda".
Temat: Festiwal Huculski im. Stanisława Vincenza (6 ; 2011 ; Kraków)
Temat: 2001-
Temat: Konkursy i festiwale kulturalne
Temat: Huculszczyzna (Ukraina ; region)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ).
Cytata bibliograficzna: // Alma Mater (Kraków). - Nr 133 (2011), s. 71, il.
No cover
Map
In basket
Tytuł: Małopolska na narty / opieka red. Grzegorz Lenartowicz ; rys. mapy Piotr Kłapyta.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskapresse. Oddział Prasa Krakowska, [2011].
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; 67x96 cm, złoż. 23x14 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Orientacja S.
Uwaga: Rzeźba terenu: cieniowanie, punkty wysokości.
Uwaga: Verso: inform. turyst.-narciarski z fot.
Uwaga: Mapa wykonana we współpr. z Województwem Małopolskim oraz Małopolską Organizacją Turystyczną.
Uwaga: Mapa w ujęciu perspektywicznym.
Temat: Narciarstwo
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Rys.
Hasło dodatkowe: Lenartowicz, Grzegorz. Red.
No cover
Article
In basket
Autor: Gądek Bogdan
Tytuł: Po ustąpieniu lodowców / Bogdan Gądek.
Adnotacja: Badania dotyczące tatrzańskiej epoki lodowej od publikacji Davida Frolicha w 1639 roku po echogram radarowy dolnej części lodowczyka Miedzianego w 2007 roku.
Temat: 2001-
Temat: Lodowce - badanie
Temat: Lodowce - geologia
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Autor
Hasło dodatkowe: Świąder, Andrzej. Autor
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2018, nr 62/63 (zima), s. 92-97, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Zlodowacenia tatrzańskie / Piotr Kłapyta, Jerzy Zasadni, Andrzej Świąder.
Adnotacja: Badania nad zlodowaceniami w Tatrach w XIX i XX wieku.
Temat: Zejszner, Ludwik (1805-1871)
Temat: 2001-
Temat: 1901-2000
Temat: 1801-1900
Temat: Lodowce - geologia
Temat: Lodowce - badanie
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okręg)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Zasadni, Jerzy. Autor.
Hasło dodatkowe: Świąder, Andrzej. Autor.
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2018, nr 62/63 (zima), s. 72-75, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Zasadni Jerzy
Tytuł: Kiedy i dlaczego w Tatrach dominowały lodowce? / Jerzy Zasadni, Piotr Kłapyta, Andrzej Świąder.
Temat: do 801 p.n.e
Temat: Lodowce - geologia
Temat: Lodowce - badanie
Temat: Lodowce - pomiary
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Temat: Tatry (góry)
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Autor
Hasło dodatkowe: Świąder, Andrzej. Autor
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2018, nr 62/63 (zima), s. 76-79, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Zasadni Jerzy
Tytuł: Ostatnie zlodowacenie / Jerzy Zasadni, Piotr Kłapyta, Andrzej Świąder.
Adnotacja: Badania nad zlodowaceniami w Tatrach w XX i XXI wieku.
Temat: 2001-
Temat: 1901-2000
Temat: Lodowce - badanie
Temat: Lodowce - geologia
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Autor
Hasło dodatkowe: Świąder, Andrzej. Autor
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2018, nr 62/63 (zima), s. 86-91, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Zasadni Jerzy
Tytuł: Wyciosane lodem / Jerzy Zasadni, Piotr Kłapyta, Andrzej Świąder.
Adnotacja: Badania nad zlodowaceniami w Tatrach w XX i XXI wieku.
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Lodowce - badanie
Temat: Lodowce - geologia
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okręg)
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okręg)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Autor
Hasło dodatkowe: Świąder, Andrzej. Autor
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2018, nr 62/63 (zima), s. 80-85, il.
No cover
Map
In basket
Tytuł: Pasmo Babiogórskie i Jałowieckie : mapa turystyczna 1:50 000 / Oficyna Wydawnicza "Rewasz" ; oprac.: Jeremi Melnik ; treść turyst. oprac. na podstawie inform. zebranych w terenie przez: Piotra Antoniaka [et al.] ; panoramki: Piotr Kłapyta.
Adres wydawniczy: Pruszków : "Rewasz", cop. 2004.
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; 51x74 cm, złoż. 26x11 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Rzeźba terenu: poziomice, punkty wysokości.
Uwaga: Verso: tekst inform.
Uwaga: Mapy poboczne: Z Diablaka ku Tatrom [panorama], 12x31 cm; Z Jałowca na Pilsko [panorama], 11x21 cm; Niżne Tatry i Fatry z Babiej Góry [panorama], 12x32 cm; Z Przeł. Opaczne w stronę Babiej Góry [panorama], 7x21 cm.
Uwaga: Cop. by "Rewasz" 2004.
Uwaga: Treść mapy w jęz. pol. i słowac., legenda także w jęz. ang.
Temat: Panorama (widok)
Temat: Pasmo Babiogórskie
Temat: Pasmo Jałowieckie (Beskid Makowski)
Temat: Tatry (góry)
Temat: Pilsko (góra)
Temat: Babia Góra (Beskid Żywiecki)
Temat: Sucha Beskidzka (pow. suski ; okolice)
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okolice)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Antoniak, Piotr (1959- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Melnik, Jeremi. Oprac.
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Oficyna Wydawnicza "Rewasz".
ISBN: 83-89188-26-0
No cover
Map
In basket
Tytuł: Do Małopolski! : mapa panoramiczna stacji narciarskich / koncepcja graf. i skład: Front Art ; rys. mapy Piotr Kłapyta.
Wariant tytułu: Tyt. z mapy: Województwo Małopolskie [!]
Adres wydawniczy: Kraków : Małopolska Organizacja Turystyczna, [2009].
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor. ; 67x96 cm, złoż. 23x14 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Orientacja S.
Uwaga: Mapa panoramiczna - grafika z "lotu ptaka".
Uwaga: Rzeźba terenu: punkty wysokości.
Uwaga: Verso: "Dekalog narciarza (FIS)", inform. o stacjach narciarskich ze schematami tras.
Uwaga: Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.
Uwaga: Dok. kartogr. w jęz. pol.
Temat: Narciarstwo
Temat: Małopolska
Temat: Województwo małopolskie (1999- )
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ). Oprac.
Hasło dodatkowe: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego.
Hasło dodatkowe: Małopolska Organizacja Turystyczna
No cover
Article
In basket
Autor: Kłapyta Piotr (1981- )
Tytuł: Klimatyczne uwarunkowania rozwoju osadnictwa na prawie wołoskim w Karpatach Zachodnich na przełomie XV i XVI wieku na przykładzie Podtatrza / Piotr Kłapyta (Uniwersytet Jagielloński. Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej).
Uwaga: Bibliografia na stronach 147-148.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: 1401-1500
Temat: 1501-1600
Temat: Osadnictwo
Temat: Prawo wołoskie
Temat: Zmiany klimatyczne
Temat: Karpaty Zachodnie (góry)
Temat: Podtatrze
Temat: Nowy Targ (pow. nowotarski ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Hasło dodatkowe: Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej (Uniwersytet Jagielloński) oth
Cytata bibliograficzna: // Balcanica Posnaniensia : acta et studia. - [T.] 28, [cz.] 1 (2021), s. 133-148
No cover
Article
In basket
Tytuł: Current state of knowledge and turning points in geomorphologic studies on the present-day evolution of the Tatra Mountains / Kazimierz Krzemień (Jagiellonian University. Institute of Geography and Spatial Management, Kraków), Piotr Kłapyta (Jagiellonian University. Institute of Geography and Spatial Management, Kraków).
Uwaga: Bibliografia na stronach 129-137
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Geomorfologia
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł przeglądowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma geograficznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Hasło dodatkowe: Krzemień, Kazimierz (1951- ) Autor
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ) Autor
Hasło dodatkowe: Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej (Uniwersytet Jagielloński) oth
Cytata bibliograficzna: // Studia Geomorphologica Carpatho-Balcanica. - 0081-6434. - Vol. 51/52 (2017/2018), s. 107-137
No cover
Article
In basket
Tytuł: Research history on the Tatra Mountains glaciations / Piotr Kłapyta (Jagiellonian University. Institute of Geography and Spatial Management, Kraków), Jerzy Zasadni (AGH University of Science and Technology. Faculty of Geology, Geophysics and Environmental Protection, Kraków).
Uwaga: Bibliografia na stronach 77-85.
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Geomorfologia
Temat: Lodowce
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł przeglądowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma geograficznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Hasło dodatkowe: Kłapyta, Piotr (1981- ) Autor
Hasło dodatkowe: Zasadni, Jerzy Autor
Hasło dodatkowe: Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej (Uniwersytet Jagielloński) oth
Hasło dodatkowe: Wydział Geologii, Geofizyki i Ochrony Środowiska (Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica ; Kraków) oth
Cytata bibliograficzna: // Studia Geomorphologica Carpatho-Balcanica. - 0081-6434. - Vol. 51/52 (2017/2018), s. 43-85
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again