Form of Work
Książki
(10)
Artykuły
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Mapy
(4)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Author
Cywiński Władysław (1939-2013)
(17)
Adamiak Agnieszka
(4)
Bajer Adrian
(4)
Siarzewski Wiesław
(4)
Walicki Maciej
(4)
Bartoszewski Władysław (1922-2015)
(3)
Cywiński Piotr (1972- )
(3)
Szymczak Marcin
(3)
Grocholski Marek (1954- )
(2)
Jagiełło Michał (1941-2016)
(2)
Cobel-Tokarska Marta
(1)
Czech Mirosław (1962- )
(1)
Janik Robert (1941- )
(1)
Konopka Piotr
(1)
Kormaňák František
(1)
Kosut Łukasz
(1)
Kroh Antoni (1942- )
(1)
Krupa Maciej (1960- )
(1)
Krzysztof Edyta
(1)
Krzysztof Jan
(1)
Osika Andrzej
(1)
Przeciszewski Marcin (1958- )
(1)
Skawiński Paweł (1947- )
(1)
Szymaszek Agnieszka
(1)
Wieczorek Waldemar
(1)
Zając Marek (1979- )
(1)
Ziemak Piotr
(1)
Year
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(8)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(20)
Language
Polish
(16)
Demographic Group
Literatura polska
(4)
Subject
Cywiński, Władysław
(5)
Alpiniści
(2)
Auschwitz-Birkenau (niemiecki obóz koncentracyjny)
(2)
Góry
(2)
Bartoszewski, Władysław
(1)
Cywiński, Piotr
(1)
Etymologia
(1)
Fotografowie polscy
(1)
Gross, Jan Tomasz
(1)
Krajoznawcy
(1)
Nazwy miejscowe
(1)
Paryski, Witold Henryk
(1)
Przewodnicy górscy
(1)
Ratownictwo górskie
(1)
Ratownicy górscy
(1)
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak (Kraków)
(1)
Więźniowie obozów
(1)
Subject: work
Epitafium... i inne spisane niepokoje
(1)
Strach
(1)
Subject: time
1901-2000
(6)
2001-
(5)
1989-2000
(3)
1945-1989
(2)
1939-1945
(1)
Subject: place
Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
(11)
Tatry (góry)
(9)
Oświęcim (pow. oświęcimski)
(2)
Cubryna (góra)
(1)
Granaty (góry)
(1)
Kasprowy Wierch (góra)
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Mięguszowieckie Szczyty (góry)
(1)
Rumanowy Szczyt (Słowacja)
(1)
Szpiglasowy Wierch
(1)
Wołowy Grzbiet (góra)
(1)
Zakopane (pow. tatrzański)
(1)
Genre/Form
Przewodnik turystyczny
(8)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(4)
Mapa turystyczna
(4)
Pamiętniki i wspomnienia
(3)
Biografia
(2)
Recenzja literacka
(2)
Album
(1)
Antologia
(1)
Fotografia krajoznawcza
(1)
Fotografia polska
(1)
Publicystyka
(1)
Szkic literacki
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Podróże i turystyka
(6)
Historia
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kultura i sztuka
(1)
20 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Cubryna / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydaw. Górskie, 2001.
Opis fizyczny: 241 s., [1] k. tabl. kolor. luz. : il., mapy ; 17 cm.
Uwaga: Indeks.
Uwaga: T. 1 poz. 10189/2003, t. 7 poz. 10188/2003.
Temat: Cubryna (góra) - alpinizm
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
ISBN: 83-7104-026-1 (t. 8)
ISBN: 83-7104-011-3 (całość)
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Góral z Wilna : Tatry, seks, polityka / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydaw. Górskie, 2002.
Opis fizyczny: 290 s., [32] s. tabl. kolor. : il. (w tym kolor.) ; 22 cm.
Temat: Cywiński, Władysław (1939-2013)
Temat: 1901-2000
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Alpiniści
Temat: Ratownictwo górskie
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
ISBN: 83-7104-029-6
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Kasprowy Wierch / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydawnictwo Górskie, 2008.
Opis fizyczny: 251, [5] s., [1] k. tabl. złoż. luz. , err. : il. ; 17 cm.
Seria: Tatry : przewodnik szczegółowy
Uwaga: Indeks.
Temat: Kasprowy Wierch (góra)
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
ISBN: 978-83-7104-038-2 (t.13)
ISBN: 83-7104-011-3 (całość)
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Szpiglasowy Wierch / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydawnictwo Górskie, 2005.
Opis fizyczny: 276 s. , [1] k. map złoż. luz., [1] k. tabl. złoż.: il. ; 17 cm.
Seria: Tatry : przewodnik szczegółowy
Uwaga: Indeks
Temat: Szpiglasowy Wierch
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
ISBN: 83-7104-034-2 (t. 11)
No cover
Article
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Śladami Mistrza / Władysław Cywiński.
Adnotacja: Wspomnienia Władysława Cywińskiego o przyjaźni i współpracy z Witoldem Paryskim.
Temat: Paryski, Witold Henryk (1909-2000)
Temat: Cywiński, Władysław (1939-2013)
Temat: 1901-2000
Temat: Krajoznawcy
Temat: Zakopane (pow. tatrzański)
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2011, nr 4, s. 68-71
No cover
Article
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Uwagi o nazewnictwie tatrzańskim / Władysław Cywiński.
Temat: Góry
Temat: Nazwy miejscowe
Temat: Etymologia
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2009, nr 1, s. 58-63
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Wołowy Grzbiet / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydaw. Górskie, 2006.
Opis fizyczny: 178 s., [1] k. tabl. złoż. luz.: il. ; 17 cm.
Seria: Tatry : przewodnik szczegółowy
Temat: Wołowy Grzbiet (góra)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
ISBN: 83-7104-037-7
No cover
Article
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: To nadaje sens mojemu życiu : z Władysławem Cywińskim, autorem szesnastu tomów szczegółowego przewodnika po Tatrach, rozmawia Agnieszka Szymaszek.
Adnotacja: Rozmowa dot. pomysłu powstania przewodnika szczegółowego po Tatrach.
Temat: Cywiński, Władysław (1939-2013)
Temat: 1989-2000
Temat: 1901-2000
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Wywiad dziennikarski
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Szymaszek, Agnieszka. Rozm.
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2011, nr 4, s. 37-39
No cover
Article
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Najbardziej czuję się taternikiem : z Władysławem Cywińskim - taternikiem, przewodnikiem i ratownikiem, o Tatrach, ludziach, życiu, wspinaniu i pisaniu rozmawia Maciej Krupa.
Temat: Cywiński, Władysław (1939-2013)
Temat: 1901-2000
Temat: 2001-
Temat: Ratownicy górscy
Temat: Alpiniści
Temat: Przewodnicy górscy
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma przyrodniczego
Hasło dodatkowe: Krupa, Maciej (1960- ). Rozm.
Cytata bibliograficzna: // Tatry. - 2010, nr 1, s. 88-91, il.
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Rumanowy Żłobisty / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydawnictwo Górskie, 2012.
Opis fizyczny: 196, [1] s., [1] k. tabl. złoż. luz. : il. ; 18 cm.
Uwaga: Indeks.
Temat: Tatry (góry)
Temat: Rumanowy Szczyt (Słowacja)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
Hasło dodatkowe: Grocholski, Marek (1954- ). Rec.
Recenzja: Rec.: Grocholski, Marek. Asnyk wygrał z Sieczką / Marek Grocholski // Tatry. - 2012, nr 3, s. 118
ISBN: 978-83-7104-043-6 (t.17)
ISBN: 83-7104-011-3 (całość)
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Granaty / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydawnictwo Górskie, 2013.
Opis fizyczny: 311 s., [1] k. tabl. złoż. luz. : il. ; 18 cm.
Uwaga: Indeks.
Temat: Granaty (góry)
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja literacka
Hasło dodatkowe: Kosut, Łukasz. Rec.
Hasło dodatkowe: Jagiełło, Michał (1941-2016). Rec.
Recenzja: Rec.: Kosut, Łukasz. Nie tylko o Granatach / Łukasz Kosut // Tygodnik Podhalański. - 2013, nr 6, s. 22
Recenzja: Rec.: Jagiełło, Michał. Tatry Władysława Cywińskiego / Michał Jagiełło // Nowe Książki : przegląd nowości wydawniczych. - 2013, nr 5, s. 82, il.
ISBN: 978-83-7104-046-7 (t. 18)
ISBN: 83-7104-011-3 (całość)
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Mięguszowieckie szczyty / Władysław Cywiński.
Adres wydawniczy: Poronin : Wydaw. Górskie, 2003.
Opis fizyczny: 274 s., [1] k. tabl. złoż., [1] k. tabl. kolor. złoż. luz.: il., mapy ; 17 cm.
Seria: Tatry : przewodnik szczegółowy
Uwaga: Indeks
Temat: Mięguszowieckie Szczyty (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Przewodnik turystyczny
Hasło dodatkowe: Jagiełło, Michał (1941-2016). Rec.
Hasło dodatkowe: Grocholski, Marek (1954- ). Rec.
Recenzja: Rec.: Jagiełło, Michał. Wielki Cywiński / Michał Jagiełło // Nowe Książki : przegląd nowości wydawniczych. - 2003, nr 10, s. 38.
Recenzja: Rec.: Grocholski, Marek. Mięgusze bez żenady / Marek Grocholski // Tygodnik Podhalański. - 2003, nr 27 (3 VII), s. 18
ISBN: 83-7104-031-8 (t. 10)
No cover
Map
In basket
Tytuł: Tatry Wysokie i Bielskie : polskie i słowackie : mapa turystyczna 1:30 000 / oprac. kartogr. Marcin Szymczak [et al.] ; rys. skał. Agnieszka Adamiak ; red. wyd. Adrian Bajer ; aktual. Maciej Walicki, Władysław Cywiński, Wiesław Siarzewski ; ExpressMap Polska.
Adres wydawniczy: Warszawa : ExpressMap Polska, 2012.
Opis fizyczny: 1 mapa : dwustronny, kolor., laminowany ; ark. 47x101 cm, złoż. 24x12 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Rzeźba terenu: poziomice, cieniowanie, punkty wysokości, rys. skał.
Uwaga: Przy legendzie schemat zasięgu mapy.
Uwaga: Panel: comfort! map.
Uwaga: Tekst i treść mapy pol., słowac., legenda także ang., niem.
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Szymczak, Marcin. Oprac. kartogr.
Hasło dodatkowe: Adamiak, Agnieszka. Oprac.
Hasło dodatkowe: Bajer, Adrian. Red.
Hasło dodatkowe: Walicki, Maciej. Oprac.
Hasło dodatkowe: Cywiński, Władysław (1939-2013). Oprac.
Hasło dodatkowe: Siarzewski, Wiesław. Oprac.
Hasło dodatkowe: ExpressMap Polska.
ISBN: 978-83-88112-92-8
No cover
Map
In basket
Tytuł: Tatry Zachodnie : polskie i słowackie : mapa turystyczna 1:30 000 / oprac. kartogr. Marcin Szymczak [et al.] ; rys. skał Agnieszka Adamiak ; red. wyd. Adrian Bajer ; aktual. Maciej Walicki, Władysław Cywiński, Wiesław Siarzewski ; ExpressMap Polska.
Adres wydawniczy: Warszawa : ExpressMap Polska, 2012.
Opis fizyczny: 1 mapa : dwustronny, kolor., laminowany ; ark. 47x101 cm, złoż. 24x12 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Rzeźba terenu: poziomice, cieniowanie, punkty wysokości, rys. skał.
Uwaga: Przy legendzie schemat zasięgu mapy.
Uwaga: Panel: comfort! map.
Uwaga: Tekst i treść mapy pol., słowac., legenda także ang., niem.
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Szymczak, Marcin. Oprac. kartogr.
Hasło dodatkowe: Adamiak, Agnieszka. Oprac.
Hasło dodatkowe: Bajer, Adrian. Red.
Hasło dodatkowe: Walicki, Maciej. Oprac.
Hasło dodatkowe: Cywiński, Władysław (1939-2013). Oprac.
Hasło dodatkowe: Siarzewski, Wiesław. Oprac.
Hasło dodatkowe: ExpressMap Polska.
ISBN: 978-83-88112-91-1
No cover
Map
In basket
Tytuł: Tatry : mapa turystyczna 1:27 000 / oprac. kartogr. Waldemar Wieczorek [et al.] ; rys. skał Agnieszka Adamiak ; red. wyd. Adrian Bajer ; aktual. Maciej Walicki, Władysław Cywiński, Wiesław Siarzewski ; ExpressMap Polska.
Adres wydawniczy: Warszawa : ExpressMap Polska, 2012.
Opis fizyczny: 1 mapa : dwustronny, kolor., laminowany ; ark. 47x101 cm, złoż. 24x12 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Rzeźba terenu: poziomice, cieniowanie, punkty wysokości, rys. skał.
Uwaga: Mapy poboczne: Okolice Zakopanego, 1:160 000, 23x34 cm; Zakopane, 1:15 000, 23x23 cm; Szlaki turystyczne, 1:81 000, 23x34 cm.
Uwaga: Panel: comfort! map.
Uwaga: Tylny panel: skorowidz składanych map laminowanych obszaru Karpat.
Uwaga: Treść mapy pol., legenda także słow., ang., niem.
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Wieczorek, Waldemar. Oprac. kartogr.
Hasło dodatkowe: Adamiak, Agnieszka. Oprac.
Hasło dodatkowe: Bajer, Adrian. Red.
Hasło dodatkowe: Walicki, Maciej. Oprac.
Hasło dodatkowe: Cywiński, Władysław (1939-2013). Oprac.
Hasło dodatkowe: Siarzewski, Wiesław. Oprac.
Hasło dodatkowe: ExpressMap Polska.
ISBN: 978-83-88112-35-5
No cover
Map
In basket
Tytuł: Tatry Polskie i Słowackie : mapa turystyczna 1:55 000 / oprac. kartogr. Marcin Szymczak [et al.] ; rys. skał Agnieszka Adamiak ; red. Adrian Bajer ; aktual. Maciej Walicki, Władysław Cywiński, Wiesław Siarzewski ; oprac. tekstu Marta Cobel-Tokarska ; ExpressMap Polska.
Adres wydawniczy: Warszawa : ExpressMap Polska, 2012.
Opis fizyczny: 1 mapa : kolor., laminowany ; 47x95 cm, ark. 48x101 cm, złoż. 24x12 cm.
Uwaga: Tyt. panelowy.
Uwaga: Rzeźba terenu: poziomice, cieniowanie, punkty wysokości, rysunek skał.
Uwaga: Mapy poboczne: Zakopane, 1:15 000, 23x33 cm; Štrbské Pleso, 1:10 000, 23x17 cm; Tatranská Lomnica, 1:10 000, 12x16 cm; Nový i Starý Smokovec, 1:10 000, 12x16 cm; Okolice Tatr, 1:225 000, 24x33 cm.
Uwaga: Verso: inform. krajozn. z fot.
Uwaga: Panel: comfort! map.
Uwaga: Tylny panel: skorowidz składanych map laminowanych obszaru Karpat.
Uwaga: Tekst i treść mapy pol., słowac., legenda także ang.
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Mapa turystyczna
Hasło dodatkowe: Szymczak, Marcin. Oprac. kartogr.
Hasło dodatkowe: Adamiak, Agnieszka. Oprac.
Hasło dodatkowe: Bajer, Adrian. Red.
Hasło dodatkowe: Walicki, Maciej. Oprac.
Hasło dodatkowe: Cywiński, Władysław (1939-2013). Oprac.
Hasło dodatkowe: Siarzewski, Wiesław. Oprac.
Hasło dodatkowe: Cobel-Tokarska, Marta. Aut. tekstu.
Hasło dodatkowe: ExpressMap Polska.
ISBN: 978-83-7546-086-5
No cover
Book
In basket
Autor: Bartoszewski Władysław (1922-2015)
Tytuł: Mój Auschwitz / Władysław Bartoszewski ; rozmowę przeprowadzili Piotr M. A. Cywiński i Marek Zając ; Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau.
Adres wydawniczy: Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2010.
Opis fizyczny: 246, [6] s., [16] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
Temat: Bartoszewski, Władysław (1922-2015)
Temat: Auschwitz-Birkenau (niemiecki obóz koncentracyjny)
Temat: 1939-1945
Temat: 2001-
Temat: 1901-2000
Temat: Więźniowie obozów
Temat: Oświęcim (pow. oświęcimski)
Gatunek, rodzaj, forma: Publicystyka
Hasło dodatkowe: Cywiński, Piotr (1972- ).
Hasło dodatkowe: Zając, Marek (1979- ).
ISBN: 978-83-240-1415-6
No cover
Book
In basket
Autor: Cywiński Władysław (1939-2013)
Tytuł: Włodek / Władysław Cywiński ; [autorzy wspomnień] Edyta Krzysztof, Antoni Kroh, Robert Janik, Piotr Konopka, František Kormaňák, Jan Krzysztof, Andrzej Osika, Paweł Skawiński, Piotr Ziemak.
Wariant tytułu: Władysław Cywiński
Adres wydawniczy: Katowice : Wydawnictwo Stapis, 2019.
Opis fizyczny: 165, [3] strony : fotografie ; 23 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronie 11.
Temat: Cywiński, Władysław (1939-2013)
Temat: 1901-2000
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Fotografowie polscy
Temat: Góry
Temat: Tatry (góry)
Temat: Zakopane (pow. tatrzański ; okolice)
Gatunek, rodzaj, forma: Album
Gatunek, rodzaj, forma: Antologia
Gatunek, rodzaj, forma: Pamiętniki i wspomnienia
Gatunek, rodzaj, forma: Fotografia polska - historia
Gatunek, rodzaj, forma: Fotografia krajoznawcza - historia
Hasło dodatkowe: Krzysztof, Edyta Tekst
Hasło dodatkowe: Kroh, Antoni (1942- ). Tekst
Hasło dodatkowe: Janik, Robert (1941- ). Tekst
Hasło dodatkowe: Konopka, Piotr Tekst
Hasło dodatkowe: Kormaňák, František Tekst
Hasło dodatkowe: Krzysztof, Jan Tekst
Hasło dodatkowe: Osika, Andrzej Tekst
Hasło dodatkowe: Skawiński, Paweł (1947- ). Tekst
Hasło dodatkowe: Ziemak, Piotr Tekst
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo Stapis (Katowice). Wydawca pbl
ISBN: 978-83-7967-096-3
No cover
Article
In basket
Autor: Czech Mirosław (1962- )
Tytuł: Tradycja znaku i strachu : czy to dobrze, że książka Grossa wyszła w Polsce? I że wydała ją związana z Kościołem oficyna Znak? / Mirosław Czech ; komentarze: Władysłąw Bartoszewski, M. A. Cywiński, Marcin Przeciszewski ; not. Katarzyna Wiśniewska.
Seria: Z drugiej strony
Temat: Gross, Jan Tomasz (1947- ). Strach
Temat: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak (Kraków)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Hasło dodatkowe: Bartoszewski, Władysław (1922-2015). Koment.
Hasło dodatkowe: Cywiński, Piotr (1972- ). Koment.
Hasło dodatkowe: Przeciszewski, Marcin (1958- ). Koment.
Cytata bibliograficzna: // Gazeta Wyborcza. - 2008, nr 14 (17 I), s. 2, il.
No cover
Article
In basket
Autor: Cywiński Piotr (1972- )
Tytuł: Epitafium... i inne spisane niepokoje / Piotr M. A. Cywiński ; ze sł. wstępnym Władysława Bartoszewskiego.
Adres wydawniczy: Oświęcim : Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau, 2012.
Opis fizyczny: 203, [3] s. : il. (w tym kolor.) ; 22 cm.
Uwaga: Tyt. okł. i grzb.: Epitafium.
Temat: Cywiński, Piotr (1972- ). Epitafium... i inne spisane niepokoje
Temat: Auschwitz-Birkenau (niemiecki obóz koncentracyjny)
Temat: 2001-
Temat: Oświęcim (pow. oświęcimski)
Gatunek, rodzaj, forma: Szkic literacki
Gatunek, rodzaj, forma: Recenzja literacka
Hasło dodatkowe: Bartoszewski, Władysław (1922-2015). Wstęp.
Hasło dodatkowe: Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau (Oświęcim). Dział Wydawniczy.
Recenzja: Rec.: Epitafium... i inne spisane niepokoje / jarmen // Oś : Oświęcim, ludzie, historia, kultura. - Nr 51 (2012), s. 14
ISBN: 978-83-7704-042-3
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again