Form of Work
Artykuły
(20)
Publikacje naukowe
(10)
Książki
(7)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Author
Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
(27)
Barcik Mieczysław
(2)
Cieślak Adam (1955-2008)
(2)
Gaszyński Paweł
(2)
Grodowska-Kulińska Danuta
(2)
Perkowska Urszula (1942-2017)
(2)
Stopka Krzysztof (1958- )
(2)
Błońska Diana
(1)
Malec Dorota (1962- )
(1)
Marcinkowska Halina (1958- )
(1)
Podniesińska Katarzyna (1961- )
(1)
Year
2010 - 2019
(24)
2000 - 2009
(3)
Time Period of Creation
2001-
(15)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Country
Poland
(27)
Language
Polish
(26)
English
(1)
Subject
Uniwersytet Jagielloński
(15)
Nauczyciele akademiccy
(6)
Szkolnictwo wyższe
(6)
Prawnicy
(4)
Prawo
(4)
Historycy
(3)
Pracownicy naukowi
(3)
Profesorowie
(3)
Studenci
(3)
Wydział Prawa i Administracji (Uniwersytet Jagielloński)
(3)
Kolekcjonerstwo
(2)
Muzeum Narodowe (Kraków)
(2)
Prawo administracyjne
(2)
Służba zagraniczna polska
(2)
Zbiory muzealne
(2)
Absolwenci szkół wyższych
(1)
Administracja
(1)
Adwokaci
(1)
Akt 5 listopada 1916 r.
(1)
Archiwiści
(1)
Archiwum Uniwersytetu Jagiellońskiego
(1)
Bartynowski Wacław
(1)
Bartynowski, Maksymilian
(1)
Bartynowski, Władysław
(1)
Benis, Artur
(1)
Burżuazja
(1)
Dyplomacja polska
(1)
Filologia
(1)
Gabinet Numizmatyczny (Muzeum Narodowe ; Kraków)
(1)
Goetz-Okocimscy
(1)
Habilitacja
(1)
Historiografia polska
(1)
I wojna światowa (1914-1918)
(1)
Inteligencja (socjologia)
(1)
Kolekcjonerzy
(1)
Krzyżanowski, Kazimierz Maria
(1)
Kukiel, Marian
(1)
Kumaniecki, Kazimierz Władysław
(1)
Lemkin, Rafał
(1)
Marzec 1968 (Polska)
(1)
Nauka
(1)
Numizmatycy
(1)
Odzyskanie niepodległości przez Polskę (1918)
(1)
Perkowska, Urszula
(1)
Postawy
(1)
Prozopografia
(1)
Raczyński, Edward
(1)
Rody
(1)
Rojek, Wojciech
(1)
Ryszard, Antoni
(1)
Skrzyński, Aleksander
(1)
Statystyka
(1)
Szkolnictwo
(1)
Szkoły podstawowe
(1)
Szyszko-Bohusz
(1)
Szyszko-Bohusz, Zygmunt
(1)
Taubenschlag, Rafał
(1)
Uczeni
(1)
Uniwersytety
(1)
Wojsko
(1)
Wróblewski, Władysław
(1)
Wydział Prawa (Uniwersytet Jagielloński)
(1)
Wysocki, Alfred
(1)
Zbiory archiwalne
(1)
Zbiory numizmatyczne
(1)
Subject: time
1901-2000
(26)
1918-1939
(12)
1801-1900
(9)
1914-1918
(7)
1901-1914
(5)
1939-1945
(3)
1945-1989
(3)
2001-
(3)
1989-2000
(2)
1701-1800
(1)
Subject: place
Kraków (woj. małopolskie)
(25)
Polska
(3)
Francja
(1)
Małopolska
(1)
Myślachowice (pow. chrzanowski)
(1)
Genre/Form
Biografia
(9)
Artykuł problemowy
(6)
Artykuł z czasopisma naukowego
(6)
Artykuł z pracy zbiorowej
(6)
Artykuł z czasopisma historycznego
(5)
Artykuł z czasopisma akademickiego
(3)
Biogram
(2)
Słownik biograficzny
(2)
Źródła historyczne
(2)
Artykuł monograficzny
(1)
Artykuł przeglądowy
(1)
Artykuł z czasopisma politycznego
(1)
Artykuł z czasopisma prawniczego
(1)
Ekslibrisy
(1)
Kalendarium
(1)
Katalog zbiorów
(1)
Kronika szkolna
(1)
Monografia
(1)
Nekrolog
(1)
Opracowanie
(1)
Protokoły
(1)
Referat
(1)
Wspomnienie pośmiertne
(1)
Wydawnictwo źródłowe
(1)
Domain
Nauka i badania
(16)
Historia
(15)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
27 results Filter
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Droga Kazimierza Władysława Kumanieckiego (1880-1941) do katedry uniwersyteckiej w Krakowie : jego program wykładów statystyki, prawa administracyjnego i nauki administracji przedstawiony przy podaniu o uzyskanie venia legendi na Wydziale Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego / Przemysław Marcin Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.
Uwaga: Bibliografia na stronie 726-728.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Kumaniecki, Kazimierz Władysław (1880-1941)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Administracja
Temat: Prawo administracyjne
Temat: Profesorowie
Temat: Statystyka
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: W: Pogranicza w historii prawa i myśli polityczno-prawnej : praca zbiorowa. - s. 703-728
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Inteligencja krakowska wobec Aktu 5 listopada 1916 roku / Przemysław Marcin Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: Akt 5 listopada 1916 r
Temat: Inteligencja (socjologia)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł przeglądowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Akt 5 listopada 1916 roku i jego konsekwencje dla Polski i Europy. - s. 78-93 991007958409705066
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Kazimierz Maria Krzyżanowski (13 II 1893 - 15 VI 1927) / Przemysław Marcin Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Krzyżanowski, Kazimierz Maria (1893- 1927)
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Prawnicy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Źródła historyczne
Cytata bibliograficzna: // Krakowskie Studia z Historii Państwa i Prawa. 2084-4115. [T.] 7, z. 4 (2014), s. 593-628.
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/54980400 (Zobacz w Polonie)
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb2967037 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Tytuł: Krakowskie czasy studiów Rafała Lemkina / [oprac.] Przemysław Marcin Żukowski.
Temat: Lemkin, Rafał (1900-1959)
Temat: 1901-2000
Temat: Adwokaci
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Źródła historyczne
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Hasło dodatkowe: Żukowski, Przemysław Marcin (1978- ). Oprac.
Cytata bibliograficzna: // Dzieje Najnowsze : kwartalnik poświęcony historii XX wieku. - 0419-8824. - R. 43, nr 1 (2011), s. 139-158.
Wersja elektroniczna: http://polona.pl/item/32786729 (Zobacz w Polonie)
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1527808 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Marzec '68 na Uniwersytecie Jagiellońskim : kalendarium wydarzeń / Przemysław M. Żukowski.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1945-1989
Temat: 1901-2000
Temat: Marzec 1968 (Polska)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Kalendarium
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Cytata bibliograficzna: // Alma Mater (Kraków). - Nr 102 (2008), s. 44-47
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Polityczne postawy profesorów Uniwersytetu Jagiellońskiego u progu niepodległości / Przemysław Marcin Żukowski ; Archiwum UJ.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: Odzyskanie niepodległości przez Polskę (1918)
Temat: Profesorowie
Temat: Postawy
Temat: Szkolnictwo wyższe
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma akademickiego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Cytata bibliograficzna: // Alma Mater (Kraków). - 1427-1176. - Nr 201 (2018), s. 32-36
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Pracownicy i absolwenci Uniwersytetu Jagiellońskiego w polskiej służbie zagranicznej, 1918-1945 / Przemysław M. Żukowski.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1918-1939
Temat: 1939-1945
Temat: 1901-2000
Temat: Absolwenci szkół wyższych
Temat: Absolwenci szkół wyższych
Temat: Służba zagraniczna polska
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Zeszyty Historyczne (Instytut Literacki). - Z. 165 (2008), s. 34-70
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Profesorowie i wykładowcy prawa administracyjnego i nauki administracji na polskich państwowych uniwersytetach w latach 1918-1939 : katedry i organizacja / Przemysław M. Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.
Wariant tytułu: Katedry i organizacja.
Uwaga: Bibliogr. s. 314-317.
Adnotacja: M.in. Uniwersytet Jagielloński.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Prawnicy
Temat: Prawo administracyjne - nauczanie - szkoły wyższe
Temat: Prawo
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Cytata bibliograficzna: // Krakowskie Studia z Historii Państwa i Prawa. - 2084-4115. - [T.] 8, z. 3 (2015), s. 299-317.
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb2967037 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Rodzina baronów Goetz-Okocimskich na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie / Przemysław Marcin Żukowski.
Uwaga: Bibliografia na stronie 14.
Temat: Goetz-Okocimscy (ród)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-1914
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Burżuazja
Temat: Rody
Temat: Studenci
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: Rola rodziny Goetzów-Okocimskich w budowie i rozwoju gospodarki, kultury i rozwoju cywilizacyjnego regionu Polski południowej w XIX i XX wieku : zarys monograficzny : praca zbiorowa oparta na rozszerzonych i uzupełnionych materiałach z konferencji popularnonaukowej zorganizowanej przez Jana Gawlika i Mieczysława Mietłę, reprezentujących Brzeskie Towarzystwo "Gryf" w Regionalnym Centrum Kulturalno-Bibliotecznym im. Jana Pawła II w Brzesku, dnia 2 czerwca 2016 roku, na zakończenie jubileuszu 170. rocznicy założenia Browaru Okocim. - s. 185-200
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Starania Rafała Taubenschlaga o uzyskanie "veniam legendi" na Wydziale Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego w latach 1907-1913 / Przemysław M. Żukowski.
Uwaga: Bibliografia.
Uwaga: Streszczenie w jezyku angielskim, francuskim.
Temat: Taubenschlag, Rafał (1881-1958)
Temat: 1901-1914
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: Szkolnictwo wyższe
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma prawniczego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Cytata bibliograficzna: // Czasopismo Prawno-Historyczne. 0070-2471. T. 67 (2015), z. 2, s. 143-167
Wersja elektroniczna: https://pressto.amu.edu.pl/index.php/cph/article/view/7003
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Uczeni krakowscy w Drugiej Rzeczypospolitej / Przemysław Marcin Żukowski.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1918-1939
Temat: 1939-1945
Temat: 1901-2000
Temat: Nauka
Temat: Pracownicy naukowi
Temat: Uczeni
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Referat
Cytata bibliograficzna: W: Krakowianie w Drugiej Rzeczypospolitej : materiały z sesji naukowej 21 kwietnia 2018 roku / pod redakcją Zdzisława Nogi ; Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, Muzeum Historyczne Miasta Krakowa. - Kraków, 2019. - S. 129-152
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Uniwersyteckie kariery Mariana Kukiela w II Rzeczypospolitej / Przemysław Marcin Żukowski.
Uwaga: Bibliografia na stronach 156-158.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Kukiel, Marian (1885-1973)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: Historiografia polska
Temat: Historycy
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Polska
Temat: Małopolska
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł monograficzny
Cytata bibliograficzna: W: Marian Kukiel (1885-1973) i jego dzieło : historia, wojsko, polityka s. 106-158
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Urszula Perkowska (7 November 1942 - 25 August 2017) / Przemysław Marcin Żukowski; trans. Tristan Korecki.
Uwaga: Tekst tłumaczony z języka polskiego.
Temat: Perkowska, Urszula (1942-2017)
Temat: 1901-2000
Temat: 1939-1945
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Archiwiści
Temat: Historycy
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Pracownicy naukowi
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Polska
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Wspomnienie pośmiertne
Cytata bibliograficzna: // Acta Poloniae Historica. - 0001-6829. - Vol. 117 (2018), s. 403-409
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: W cieniu Wielkiej Wojny : działalność Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego w latach pierwszej wojny światowej / Przemysław Marcin Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.
Wariant tytułu: Działalność Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego w latach pierwszej wojny światowej
Temat: Wydział Prawa (Uniwersytet Jagielloński)
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: I wojna światowa (1914-1918)
Temat: Profesorowie
Temat: Szkolnictwo wyższe
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z pracy zbiorowej
Cytata bibliograficzna: W: W cieniu walczących imperiów : Europa Wschodnia w I wojnie światowej. - s. 69-88
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: W trójkącie francusko-polsko-sowieckim w latach 1918-1926: konflikt czy szansa na wspólne działanie? : odpowiedź z perspektywy kontaków naukowych / Przemysław M. Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński.
Uwaga: Bibliogr., netogr. s. 638-640.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 1918-1939
Temat: 1918-1939
Temat: 1901-2000
Temat: Francja - a Polska - nauka
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Temat: Polska - a Francja - nauka
Temat: Polska - a ZSRR - nauka
Temat: ZSRR - a Polska - nauka
Cytata bibliograficzna: // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego. Prace Historyczne. - [T.] 142 (2015), z. 4, s. 621-640.
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Władysław Bartynowski (1832-1918). Życie, twórczość i spuścizna archiwalna w zbiorach Muzeum Narodowego w Krakowie = Władysław Bartynowski (1832-1918): Life, Work and Archival Heritage in the Collection of the National Museum in Krakow / Przemysław Marcin Żukowski.
Wariant tytułu: Władysław Bartynowski (1832-1918): Life, Work and Archival Heritage in the Collection of the National Museum in Krakow
Temat: Bartynowski, Władysław (1832-1918)
Temat: Bartynowski Wacław (1867-1923)
Temat: Bartynowski, Maksymilian (1800-1839)
Temat: Gabinet Numizmatyczny (Muzeum Narodowe ; Kraków)
Temat: Muzeum Narodowe (Kraków)
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: Numizmatycy
Temat: Kolekcjonerzy
Temat: Kolekcjonerstwo
Temat: Zbiory muzealne
Temat: Zbiory numizmatyczne
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Cytata bibliograficzna: // Notae Numismaticae = Zapiski Numizmatyczne. - 1426-5435. - T. 9 (2014), s. 195-218
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Wojciech Franciszek Rojek (1954-2015) : wspomnnienie o profesorze / Przemysław Marcin Żukowski.
Temat: Rojek, Wojciech (1954-2015)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1901-2000
Temat: 1945-1989
Temat: 1989-2000
Temat: 2001-
Temat: Historycy
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biogram
Gatunek, rodzaj, forma: Nekrolog
Cytata bibliograficzna: // Dzieje Najnowsze : kwartalnik poświęcony historii XX wieku. - R. 48, nr 2 (2016), s. 244-275.
Wersja elektroniczna: http://katalogi.bn.org.pl/iii/encore/record/C__Rb1527808 (Przejdź do czasopisma zawierającego ten artykuł)
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: Z Alma Mater Jagellonica za stery polskiej dyplomacji : ministrowie i wiceministrowie spraw zagranicznych II Rzeczypospolitej jako absolwenci Uniwersytetu Jagiellońskiego: Władysław Wróblewski - Aleksander Skrzyński - Edward Raczyński - Artur Benis - Alfred Wysocki / Przemysław Marcin Żukowski ; Archiwum UJ.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim
Temat: Wróblewski, Władysław (1916-1941)
Temat: Skrzyński, Aleksander (1882-1931)
Temat: Raczyński, Edward (1891-1993)
Temat: Benis, Artur (1865-1932)
Temat: Wysocki, Alfred (1873-1959)
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-1914
Temat: 1901-2000
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Dyplomacja polska
Temat: Prawnicy
Temat: Prawo
Temat: Służba zagraniczna polska
Temat: Szkolnictwo wyższe
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma politycznego
Cytata bibliograficzna: W: Niepodległość (Warszawa ; 2002). - T. 64 (2015), s. 27-76
No cover
Article
In basket
Autor: Żukowski Przemysław Marcin (1978- )
Tytuł: "Venia legendi" z zakresu filologii na Uniwersytecie Jagiellońskim od drugiej połowy XIX wieku do 1939 roku oraz dalsze losy wyhabilitowanych docentów = "Venia legendi" in the field of philology at the Jagiellonian University from the second half of the nineteenth century to 1939 and further fate of habilitated docents / Przemysław Marcin Żukowski ; Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.
Wariant tytułu: "Venia legendi" in the field of philology at the Jagiellonian University from the second half of the nineteenth century to 1939 and further fate of habilitated docents
Uwaga: Bibliografia na stronach 254-256.
Uwaga: Streszczenie w języku angielskim.
Temat: Uniwersytet Jagielloński
Temat: 1801-1900
Temat: 1901-2000
Temat: 1901-1914
Temat: 1914-1918
Temat: 1918-1939
Temat: Filologia
Temat: Habilitacja
Temat: Nauczyciele akademiccy
Temat: Pracownicy naukowi
Temat: Prozopografia
Temat: Uniwersytety
Temat: Kraków (woj. małopolskie)
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł problemowy
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma historycznego
Gatunek, rodzaj, forma: Artykuł z czasopisma naukowego
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Jagielloński oth
Cytata bibliograficzna: // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego. Prace Historyczne. - 0083-4351. - [T.] 145, z. 2 (2018), s. 237-256
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again